Piyasa görünümü: Bitcoin 30.000 doları savunuyor, altcoin'lerde değer kaybı gözleniyor!
Piyasa görünümü: Bitcoin 30.000 doları savunuyor, altcoin'lerde değer kaybı gözleniyor!

Piyasa görünümü: Bitcoin 30.000 doları savunuyor, altcoin’lerde değer kaybı gözleniyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in değeri 30.000 dolara düştü, ancak bu seviyeden çıkmayı başardı ve şu anda birkaç yüz dolar üzerinde duruyor.

Bugün çoğu altcoin de bir miktar değer kaybetti; ADA, SOL, MATIC ve DOT gibi büyük kripto paralarda düşüşler yaşandı.

BTC 30.000 doları savunuyor

Ana kripto para birimi olan Bitcoin, Ripple’ın SEC davasında önemli bir zafer elde etmesinin ardından, haftanın son iş gününde diğer piyasa varlıklarıyla birlikte artan bir volatilite yaşadı. Bir hakim, neredeyse tüm XRP satışlarının menkul kıymet işlemi olmadığına karar verdi ve bu durum Bitcoin’in 30.500 doların altında yer alarak 13 ayın en yüksek seviyesi olan 31.800 dolara yükselmesini sağladı.

Ancak, bu ivme devam edemedi ve Cuma günü birkaç yüz dolar geri çekildi. Bunun ardından daha güçlü bir düşüş geldi ve Bitcoin 30.000 doların hemen altına geriledi.

Boğalar bir kez daha hızlandı ve Bitcoin’in bu önemli kilometre taşını Cumartesi günü geri almasına yardımcı oldu. Hafta sonu genellikle daha az olaylı olduğu için Bitcoin bugün erken saatlerde (Bitstamp’ta) 30.050 dolara kadar düştü.

Bununla birlikte, Bitcoin bu seviyeyi korumayı başardı ve şu anda yaklaşık 300 dolar üzerinde işlem görüyor. Piyasa değeri ve hakimiyeti sırasıyla 590 milyar dolar ve %48,5 olarak dünle aynı seviyelerde kalmış durumda.

BTCUSD. Source: TradingView

ADA değer kaybediyor

SEC-Ripple kararının ardından XRP gibi birçok altcoin değer kazandı. Değeri birkaç saat içinde neredeyse iki katına çıkan ADA, 0,95 dolara yükselerek 19 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak bu seviyeyi koruyamadı ve birkaç gün içinde hızla geri çekildi.

Ethereum (ETH) ise 2.000 doların üzerine çıktı, ancak iki günlük bir düşüşün ardından şu anda 1.930 dolarda duruyor. Binance Coin (BNB) ise tekrar 250 doların altına geriledi.

Son 24 saat içinde %4’ten fazla değer kaybeden ADA, SOL (%-4), DOGE (%-2), MATIC (%-3) ve DOT (%-3) gibi kripto paralara daha fazla zarar getirdi.

Lido DAO’nun yerel token’ı olan LDO, %6,5’in üzerinde bir düşüşle en çok değer kaybeden token oldu. Sonuç olarak, LDO şu anda 2,3 doların altında işlem görüyor.

Toplam kripto piyasası değeri, CoinMarketCap’te hâlâ yaklaşık 1.210 trilyon dolar civarında kalmış durumda.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin