Piyasa analisti Mati Greenspan, fiyat düşüşünü değerlendiriyor

Piyasa düşüş trendine girdi: Peki fiyatlar neden düşüyor? Piyasa analisti Mati Greenspan cevaplıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para fiyatları, aşağıya doğru hareketlerini yüzde 2 ile 5 arasında kalan oranlarla sürdürüyor. eToro’nun kıdemli teknik analist Mati Greenspan ise Bitcoin’de düşüş devam ederken bunun nedenini paylaşıyor.

MapleChange Borsası’nın hack saldırısına uğraması bir neden olabilir mi?

Dünden beri, kripto paraların çoğu kırmızı alanda işlem gördüğü için kripto para piyasası zarar ediyor. İki saatten az bir sürede, Bitcoin 6.485 dolardan 6.342 dolara düştü. İlk 10’da yer alan kripto paralar yüzde 2 ila 6 arasında değer kaybına uğradı.

Peki, sonbahar zamanında, piyasayı etkileyebilecek nitelikte önemli bir şey yaşanmamasına reğmen fiyatlardaki düşüşün nedeni nedir? Bu süreçte Kanadalı kripto para borsası MapleChange hack saldırısına uğradıysa da bu borsanın işlem hacmi küçük. Borsa hack saldırısı sonucunda yaklaşık 6 milyon dolar Bitcoin de dahil olmak üzere tüm fonlarını kaybettiğini iddia ediyor. Ancak bu borsa küçük bir ticaret platformu ve fiyatları etkilemesi mümkün görünmüyor.

Piyasa analisti Mati Greenspan, fiyat düşüşünü değerlendiriyor

EToro’daki kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan, detaylı bir analizden sonra bu düşüşün arkasında hiçbir şey bulunmadığını belirtiyor. Greenspan konuya yönelik şunları söylüyor:

Kapsamlı bir incelemeden sonra, bugün Bitcoin’deki %2,8’lik satışın, hiçbir şeyden kaynaklanmadığı sonucuna vardık! Bir yıl öncesine gidelim, hiç kimse Bitcoin’de %10’dan daha az bir hareket hakkında konuşmayacaktı.

Bitcoin’in 24 saatlik fiyat tablosu - Kaynak: CoinMarketCap
Bitcoin’in 24 saatlik fiyat tablosu – Kaynak: CoinMarketCap

Fiyatlar, Bitcoin’in 6.349 dolardan işlem görmesiyle şimdiden yukarı doğru ilerlemeye başladı. Bir noktada da 6.364 dolara çıktı. Bununla birlikte, günlük işlem hacmi 4,2 milyar dolara yükselirken, 24 saatlik kayıp yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi yüzde 2 seviyesinde kalıyor. Bitcoin yazım sırasında ise %0,27 oranında düşüşle 6.333 dolardan işlem görüyor. Lider kripto para birimi şu anda 109,8 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin