featured

ABD temsilcisi Ron Paul: “Kripto paralar kullanılmalı ve vergilerden muaf olmalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD temsilcisi Ron Paul, “Trump Is Right, FED Crazy” başlıklı bir makale yayınladı. Paul bu makalesinde kripto para ve değerli metallerin kullanımını destekliyor ve bu varlıkları üzerindeki tüm vergilerin kaldırılması gerektiğini belirtiyor.

ABD temsilcisi, kripto para birimlerini destekliyor

Ron Paul

Paul, Donald Trump’ın “çılgın” olarak nitelendirdiği son faiz artırımlarını tartışıyor. Paul, bireylerin tarihsel olarak altın ve gümüş gibi kıymetli metalleri kullanırken, bir devlet parası kullanmaya zorlanmadıklarını, çünkü değerli metallerin dayanıklı olduğunu ve değerlerinin nispeten sabit kaldığını açıklıyor.

Paul ayrıca, hükumet tarafından çıkarılan fiat paranın merkez bankalarını “faiz oranlarını kontrol ederek ekonomiyi kontrol etme girişimi sırasında tedarikin manipüle edilmesi” için stabil olmadığını söylüyor. Paul bu etkinin resesyonlara neden olduğunu ve hatta FED‘in “tüm boom ve bust döngüsünü yeniden başlatmasına” neden olduğunu vurguluyor.

“Merkez bankaları tarafından çıkarılan fiat paralar gelir eşitsizliğine neden oluyor.”

Paul, merkez bankaları tarafından oluşturulan fiat paraların gelir eşitsizliğine neden olduğunu açıklıyor. Paul, 1913’te FED’in kurulmasından bu yana doların değerinin çoğunu kaybettiğini ve sistemin “kurallara dayalı” bir para politikasıyla ya da FED’in oluşturduğu para arzına “bağlanma” ile bile sabitlenemeyeceğini belirtiyor. Paul açıklamalarına şunları ekliyor:

Tüm diğer mallar üzerindeki fiyat kontrollerine karşı çıkan pek çok ekonomistin, gizli bir merkez bankasının paranın fiyatını kontrol etmesine izin vermesi şaşırtıcı.

Paul, FED sisteminin artık yeterli olmadığını ve merkezi planlamanın diğer her biçimi gibi başarısızlığa mahkum olduğunu belirtiyor. Paul ayrıca FED’in oluşturduğu bir sonraki durgunluğun yakında ortaya çıkabilceği ve hatta fiat para biriminin sonuna bile yol açabileceğini de ekliyor.

Ron Paul: “Kripto paralardaki sermaye kazançları tüm vergilerden muaf olmalı.”

Sonuç olarak, Paul bir krizi önlemenin tek çözümünün Kongre’yi parasal çılgınlığı sona erdirmeye zorlamak olduğunu söylüyor. Paul’e göre bunun için ilk adım, FED’in düzenlemeleri bir yana insanların alternatif para birimleri kullanmalarına izin vermek ve değerli metaller ve kripto para birimlerindeki sermaye kazançlarını tüm vergilerden muaf tutmak.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin