bitcoin baskınlığı
Piyasa düşerken, Bitcoin baskınlığı rekor seviyelere ulaştı

Piyasa düşerken, Bitcoin baskınlığı rekor seviyelere ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasında hafta sonu fiyat hareketlerinde yine yenilenen bir düşüş baskısının piyasa hakim olduğunu görüyoruz. Fakat piyasa düşerken, kripto para dağılımında da ilginç rakamlara şahit oluyoruz. Piyasa düşüşüne rağmen Bitcoin baskınlığı son zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

İlk on büyük kripto parada çift haneli kayıplar yaşanırken, kripto para sermayesinin 200 milyar dolara yaklaştığını görüyoruz. İlk on coin arasında en ağır kayıplar yaşayan coinler arasında yazımızın yayına hazırlandığı saatlerde yüzde 12,67 düşüşle Ether, yüzde 13,42 ile XRP, yüzde 11,17 ile EOS, yüzde 11,77 ile LTC ve yüzde 10,43 oranında kaybıyla Tron bulunuyor.

Bitcoin baskınlığı yüzde 50’nin üzerine çıktı

Bunun yanında BTC’nin de son 24 saatte yüzde 5,55 oranında düşüşle 6.115 dolar seviyesinde olduğunu görüyoruz. Piyasanın düşmesi kripto para piyasasından fon çıkışlarını gösterirken, diğer yandan da yatırımcıların altcoinlerden çıkıp, Bitcoin’e yatırım yapması da dikkat çekiyor. Piyasa inancı devam eden yatırımcıların fonlarını BTC’ye kaydırması ile dünyanın en çok talep eden kripto parasının piyasa baskınlığının yüzde 50,6’ya ulaşması dikkat çekiyor.

Bitcoin’in en son 19 Aralık 2017 tarihinde piyasadaki tüm zamanların en yüksek fiyatına sahipken, bu baskınlık oranında olduğu da dikkat çeken başka bir ayrıntı. Piyasa genelindeki derin düşüş, Bitcoin’e olan talebin artmasından dolayı BTC’nin fiyat düşüşünü bir miktar sınırlı olmasını sağlıyor.

Son rakamlara göre piyasa sermayesi 208 milyar dolarda bulunurken, bunun 105 milyar dolarının Bitcoin’den oluştuğunu söyleyebiliriz. Ulaşılan bu piyasa baskınlığı oranı ile piyasa sermayesinin düşmeye başladığı Mayıs ayından bu yana yüzde 14 oranında artış kaydettiğini söyleyebiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin