Satoshi Nakamoto döneminden kalma 11 milyon dolarlık Bitcoin hareket etti!
Satoshi Nakamoto döneminden kalma 11 milyon dolarlık Bitcoin hareket etti!

Satoshi Nakamoto bulunmak üzere olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Satoshi Nakamoto, #Findsatoshi adını taşıyan bir Bitcoin meraklısı grubu tarafından muhtemelen bugüne kadarki en büyük bütçeli operasyonla aranmaya başlandı. Bulmak için Boomstarter platformunda bir bağış kampanyası başlatan grubun bu amaçla 236 bin doların üzerinde fon toplaması bekleniyor.

Satoshi Nakamoto operasyonuna dünyanın dört bir yanından profesyonel katılım

Uygulama, Estonya vatandaşı olan Alman Neff tarafından dosyalandı. Satoshi’yi bulmayı amaçlayan grup, New York İstihbarat Teşkilatı, Inc (ABD), Goro Kayama (Japonya), Özel Dedektif Londra (İngiltere) ve Osobka (Rusya) gibi uluslararası dedektiflik kurumlarının en iyi dedektiflerini çekmeyi amaçlıyor. Üç gün içinde, organizatörler Satoshi takma isminin arkasına saklanan kişiyi bulmak için 45.000 dolar topladı.

Yayımlanan açıklamaya göre, ajanslar her üç günde bir faaliyetleriyle ilgili bir kamu raporu hazırlayacak. Buna karşılık, farklı kıtalarda soruşturmanın geliştirilmesi ile ilgili bilgiler, haberler bölümünde ve sosyal ağlarda yayımlanacak.

“Bitcoin’in küresel bir dolandırıcılık olup olmadığını bilme hakkına sahibiz.”

Kripto meraklıları, Bitcoin’in kaderini bulmak istedikleri için Satoshi’ye ulaşmayı düşünüyorlar. Onlara göre halk, kripto piyasasını bir gecede kimin devirebileceğini ve bunun küresel bir dolandırıcılık olup olmadığını bilme hakkına sahip.

Kampanya ile ilgili duyuruda şu ifadeler yer aldı:

Dijital paranın ideallerine sadık bir şekilde inanan kripto para hayranları olarak cüzdanında kimin 1 milyondan fazla coini olduğunu bilmeliyiz. Yeni bir ekonomik paradigma için çok fazla risk var. Ve eğer Satoshi tanınmak istemiyorsa, onun gizliliğini kendimiz ortadan kaldırmalıyız.

Grup üyelerine göre eğer Bitcoin’in babası sadece tanınmaktan korkan basit bir insan olarak ortaya çıkarsa, kişiliğin açıklanmasından sonra, kripto meraklıları artık onu rahatsız etmeyecekler.

İronik olarak, fonların toplanması da Bitcoin cinsinden gerçekleşiyor.

Temmuz ayında bir kitap ortaya çıkmıştı

Temmuz ayında kendini Satoshi Nakamoto olarak tanıtan bilinmeyen bir yazar, Bitcoin’in yaratıcısının kimliğini ortaya koyan gelecekteki bir kitabın yayımlandığını duyurmuştu.

Daha sonra, dijital veritabanındaki uzmanlar metnin stilometrik analizini işlediler ve metnin Satoshi’nin kendisi tarafından yazıldığını iddia ettiler. Yazarın gerçekten Bitcoin’in gerçek babasına ait olabileceği sonucuna vardılar.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Satoshi Nakamoto otobiyografisi geliyor! İşte kitaptan en çarpıcı 15 bölüm

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin