Sıkılaştırılmış Bitcoin yasaları sektörü nasıl etkileyecek?
Sıkılaştırılmış Bitcoin yasaları sektörü nasıl etkileyecek?

Piyasa çöküşünün ortasında Bitcoin yasaları sıkılaştırılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong, ülkedeki tüm Bitcoin ve kripto ile ilgili faaliyetler için sıkı bir yasak getirmiş olan anakara Çin’in aksine, daha önce piyasaya karşı ılımlı düzenlemeler yapıyordu. Şimdi ise ülkede Bitcoin yasaları sıkılaştırılıyor. Hong Kong Menkul Kıymetler Komisyonu sektöre yönelik yeni kurallar belirliyor.

SFC düzenlemeleri

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) tarafından, ülkedeki artan kripto ile ilgili hile ve kara para aklama faaliyetleri nedeniyle bazı önlemler alındı. Komisyonun kılavuz ilkelerine göre, tüm yatırım fonları, varlıklarının yüzde 10’undan fazlasının Bitcoin veya başka bir kripto para cinsinden olması durumunda SFC’den lisans almalı ve yatırım fonlarının bu ürünleri sadece kurumsal yatırımcılara satmasına izin verilecek.

Planlanan yönetmelik adım adım uygulanacak. ICO’ya sahip olmaya istekli olan şirketler, komisyonlarının kripto para ya da tokenlerinin en az bir yaşında olmasını gerektiren şartları yerine getirmeli.

Önceden SFC tarafından atılan adımlar

Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, bu yılın başlarında, yatırımcıların fonlarını bu borsalardan çekememeleri konusunda şikayette bulunduktan sonra ülkede 7 Bitcoin borsasına karşı uyarı mektupları yayınladı. Bazı borsalar da kripto para piyasasında manipüle edildi.

Ayrıca SFC, Black Cell Technology’ye ICO’sunu derhal durdurması talimatını verdi ve şirket, ICO’nun onaylanmamış tanıtımlarını yapmakla suçlandı.

Sıkılaştırılmış Bitcoin yasaları sektörü nasıl etkileyecek?

Hong Kong yetkilileri tarafından yapılan sıkı düzenlemeler, dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olan ülkeyi ve Hong Kong’un kripto endüstrisinde kara para aklama faaliyetlerine karşı mücadele ettiği kripto para birimi sektörünü kesinlikle etkileyecek.

Ülkedeki Bitcoin ve diğer kripto para borsalarının işlemleri, SFC’ye düzenli olarak raporlamaya tabi olacak ve bu bazı işletmeler için oldukça yük oluşturacak. Bu yüzden şirketler, ülkede kalmaya istekli olmayabilirler. Düzenlemeler aynı zamanda borsadaki iş maliyetini de artıracak ve böylece borsaları alım satım ücretini artırmaya zorlayacak. Artan ticaret ücreti, yeni yatırımcıların piyasaya girmesini engelleyecek.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin