Piyasa buna hazır mı? Yakında Ethereum’un gösterisini izleyeceğiz!
Piyasa buna hazır mı? Yakında Ethereum’un gösterisini izleyeceğiz!

Piyasa buna hazır mı? Ethereum piyasa değeriyle Bitcoin’i geçebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC)’in yerine geçebilir, ancak başka bir kripto para birimi gibi değil. Aslında, Bitcoin gibi çok fazla varlık kendini piyasada kanıtladı. Bu varoluş gereksinimi, onu kripto para piyasalarının gerçek bir efendisi haline getiren ve gerçekten de hesaba katılması gereken bir güç olan Ethereum üzerine kurulmuş yüzlerce kripto paraya dayanmakta. Potansiyel bir menkul kıymet olarak sınıflandırılma durumu nedeniyle SEC ile ilgili yaşanan son sorunlara rağmen, Ethereum öncekinden çok daha fazla hevesle büyümeye devam ediyor. Peki piyasa buna hazır mı? Ethereum piyasa değeriyle Bitcoin’i geçebilir!

Ethereum, kripto sektöründe “The Flippening” olarak adlandırılır

Şu anda, Ethereum ve Bitcoin arasında piyasa değeri açısından 75 milyar dolarlık bir fark var. Bu fark Ethereum’un önümüzdeki haftalarda Bitcoin’e karşı daha kuvvetli bir şekilde artış göstermesi durumunda ortadan kalkabilir. Geçen yıl Ripple (XRP) piyasa değeriyle Ethereum’u ikinci sırada kısa bir süre boyunca geride bıraktı, ancak bu durum uzun sürmedi. Bitcoin’in tahtı kısa bir süreliğine de olsa başka bir kripto para tarafından alınmadı.

Piyasa buna hazır mı? Ethereum piyasa değeriyle Bitcoin’i geçebilir!
Piyasa buna hazır mı? Ethereum piyasa değeriyle Bitcoin’i geçebilir!

Bitcoin’in piyasa değeri açısından üstesinden gelebilecek olan Ethereum, kripto sektöründe “The Flippening” olarak adlandırılır. Ethereum’un Bitcoin’in yerine geçmeye çok yaklaştığını ve gelecekte Btcoin’in yerine geçeceğini belirten web siteleri var. Ancak, bu durumun şimdiye kadar gerçekleşmemiş olmasının bir nedeni var. Bitcoin, kripto para sektörüne giren ilk kripto para ve sahip olduğu benimseme seviyesi, diğer herhangi bir tokenle eşleşmeyecek kadar büyük. Ancak Ethereum için bu durum farklı. Daha da önemlisi, Bitcoin kripto pazarlarına açılan ağ geçidi. Ethereum satın almak için, çoğu yatırımcı ilk önce Bitcoin satın almak zorunda kalmakta. Benzer şekilde, Ethereum’u tekrar fiata dönüştürmek için, çoğu yatırımcı ilk önce Bitcoin’e dönüştürmek zorunda.

Piyasa buna hazır mı? Yakında Ethereum’un gösterisini izleyeceğiz!

Günümüzde zor görünmekle birlikte, Ethereum gelecekte söz konusu faktörlerin artık “The Flippening” için bir engel teşkil etmediği durumlarda, Bitcoin’in üstesinden gelebilir. Bitcoin o kadar büyük bir kripto para ki bu durum onun dijital altın olarak kabul edilmesini sağlıyor. Bitcoin’e benzer şekilde Ethereum, Dapps oluşturma ve ilgili hizmetler için ödeme yapmak adına bir ağ geçidi olarak hizmet edecek. Kripto para piyasası blokajlardan ve Dapps’den oluşurken, benimsenme seviyesine ulaşıldığında Ethereum’un en iyi kripto para olabileceğini düşünmek mantıklı. Bununla birlikte, bunun gerçekleşebilmesi için, ölçeklenebilirlik, ademi merkeziyet, uzlaşma ve kod değişikliklerinde Ethereum ile ilgili mevcut sorun çözülmeli.

Ethereum’un yasal statüsü tehlikede olabilir. Ancak pazarın geri kalanı üzerinde bir menkul kıymet olarak Ethereum teriminin bir hareketinin yansımaları göz önüne alındığında, büyük olasılıkla önemli bir etki yaratmayacak. Ancak gerçek sorun, iç mekanlarda bir çok geliştiricinin Vitalik Buterin’in daha fazla merkezileşmeye yol açacak şekilde kontrolden vazgeçmeye hazır olmadığını belirtiyor. Ancak, zaman geçtikçe ve kripto para sektörü olgunlaştıkça, bu sorunların sistematik olarak çözülmesi muhtemel ve bu olduğunda, belki de Ethereum’un gösterisini izleyeceğiz.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin