Bitcoin Lightning Network’ünden yeni bir rekor: 10 bin geçildi!
Bitcoin Lightning Network’ünden yeni bir rekor: 10 bin geçildi!

Piyasa ayı döngüsünde bile sağlıklı büyüyor: Lightning Network 443 BTC’ye ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lightning Network (LN), Bitcoin ve kripto para birimleri düştüğünde bile genişlemeye devam ediyor. Son birkaç gündür ağ kapasitesi %294 artarak 443 BTC’ye ulaştı. Zaman geçtikçe node sayısı da artmaya devam ediyor.

Lightning Network genişlemesi

LN, pazarın olumsuz çalışmasına rağmen sağlıklı bir şekilde büyümekte olduğunu gösteriyor. Bu, Bitcoin (BTC) için çok önemli, bu da geliştiricilerin Bitcoin’in ağını geliştirmek için çalışmaya devam ettiğini gösterir. LN, Bitcoin için nihai ölçeklendirme çözümü.

Bir zincir dışı ağ olarak LN, Bitcoin’in gelecekte karşılaşabileceği ve geçmişte deneyimlenen ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeyi amaçlıyor. Uygulandığında, kullanıcılar fonları ile hızlı ve basit bir şekilde işlem yapabilecekler. Ayrıca, Bitcoin’in ana ağının tıkanıklıktan kaçınmasına yardımcı olacak.

Node sayısı da artıyor

Bu yazı yazılırken, ağın kapasitesi 443.81 BTC (1,9 milyon dolar). Bu, 30 gün öncesine göre %294’lük bir artışı temsil ediyor. Node sayısı da artıyor. Ağda 4.157 node var, geçen aya göre %8,4 büyüyor. Twitter kullanıcısı LongHash, LN’nin zamanla nasıl büyüdüğünü gösteren bir tweet yayınladı. LongHash konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bitcoin’in LN’si artık ödeme kanallarında 2 milyon dolar BTC değerinde. 10 günde, toplam ağ kapasitesi BTC kanal değerinde %300 arttı.

LN’deki büyüme, Bitcoin Cash’in (BCH) ağ güncellemesinin tarihi olan 15 Kasım’a daha yakın olmaya başladı. Bunlar geleceğe ilişkin çok iyimser rakamlar ve kripto paraların şu anda bulunduğu ayı piyasasına rağmen sektörün geliştiğini gösteriyor.

LN’nin önce kendi sorunlarını çözmesi gerekiyor

LN’nin yaşayabilmesinden önce kendi sorunları ve çözülmesi gereken şeyler var. Örneğin, ağdan kaybolan büyük node’ler varsa, daha küçük node’ler transferleri gerçekleştirmek için yeni yollar bulmalı. Bu sorunlar ve daha birçokları şu anda Bitcoin geliştiricileri ve Lightning Labs tarafından ele alınıyor. Bitcoin Cash, bunun yerine Bitcoin’i ölçeklendirmek için farklı bir yol öneriyor. Blok büyüklüğünü arttırmayı ve işlemlerin zincirde yapılmasını sağlamak.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin