featured

Piyasa analizi: Boğalar hâkimiyet için bastırırken altcoin piyasaları toparlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugünkü piyasa seansı, küresel sermayenin 24 saatlik işlem süresi içinde yüzde 1,7’lik bir artış kaydederek basın saati itibariyle toplam sermayeyi 1,04T dolara çıkarmasıyla oldukça yükseliş eğilimiyle başladı. Bitcoin (BTC) de yüzde 2’lik kayda değer bir kazanç elde etti ve varlık şu anda 25 bin dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin, önceki üç haftalık fiyatına göre hâlâ yüzde 3 düşüşte ve varlık şu anda 25,555 dolardan işlem görüyor.

BTC’nin güncel piyasa işlem hacmi 15 milyar dolar seviyesinde ve düşüşle yüzde 0,2’ye gerilemiş durumda. Bollinger bantları birbirinden uzaklaştıkça Bitcoin’in volatilite seviyeleri de yükseliyor. Göreceli güç endeksi, boğalar geri dönüp aşırı alım bölgesine girmeye çalışırken ortalama çizgisinin biraz altında.

MACD göstergesi de ortalama çizgisine yaklaşırken boğalar varlık toparlanmaya çalışırken pozitif bölgeye geri dönmeye çalışıyor.

piyasa
BTC 1 günlük grafik | Kaynak: TradingView

Güncel altcoin piyasa analizi

Piyasa analizinde diğer altcoinler de Ethereum (ETH) ile iyi gidiyor. Altcoin kralı 24 saatlik işlem süresi içinde yüzde 1,7’lik bir kazanç elde ederek varlığın fiyatını 1671 dolara çıkardı ve varlık haftalık yüzde 9’luk düşüşünden geri dönüş için bastırıyor.

Altcoin
ETH 1 günlük tablo Kaynak: CMC

BNB altcoini de hafif bir toparlanma sürecine girmiş gibi görünüyor çünkü varlık 24 saatlik piyasa işlem süresi içinde yüzde 1,1’lik bir kazanç elde etti ve yedi günlük düşüş yüzde 8’e ulaştı. BNB şu anda 238 dolardan işlem görüyor. Ancak XRP piyasa değeri yüzde 39 düşerken fiyatını 0,4811 dolara çıkarmak için basın zamanı itibariyle yüzde 0,01’lik küçük bir kazanç kaydettiğinden zorlu bir seans geçiriyor.

Cardano (ADA) ve Dogecoin (DOGE) sırasıyla yüzde 1,6 ve yüzde 3 değer kazanırken Polygon (MATIC) ve Polkadot (DOT) sırasıyla yüzde 4,5 ve yüzde 3 değer kaybetti. Şu anda ikinci trendde olan Uniswap (UNI), varlık 24 saatlik işlem süresi içinde yüzde 0,9’luk bir düşüşle fiyatını 4,4 dolara düşürdüğü için hâlâ mücadele ediyor.

piyasa
UNI 1 günlük grafik Kaynak: CMC

Bugünün en çok kazananları, şu anda 3,98 dolardan işlem gören ve CoinMarketCap’te 30. sırada yer alan ve 24 saat içinde yüzde 6,9’luk bir kazanç elde eden İnternet bilgisayarı (ICP). Varlığın işlem hacmi de yüzde 14’lük bir artışla 24 milyon dolara ulaştı. PEPE altcoini de bugün en çok kazananlar arasında yer alıyor ve işlem hacmi yüzde 12 artarken aynı süre içinde yüzde 8,3 değer kazandı.

blockchainreporter


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin