Yatırımcılar Bitcoin’e güveniyor: BTC hedefi 15-20k
Yatırımcılar Bitcoin’e güveniyor: BTC hedefi 15-20k

Piyasa analisti: “Tarih tekerrür ediyor ve Bitcoin’de yeni bir 12 Nisan görülebilir!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tarihin çoğu zaman kendini tekrarlamasının bir yolu vardır. Piyasa analisti Omkar Godbole’e göre, Bitcoin’deki mevcut fiyat modeli, 12 Nisan’da gerçekleşen büyük ralli için ortaya çıkan artış eğilimine benziyor.

Piyasa analisti: “Bitcoin’de kısa pozisyonlar artıyor.”

Omkar Godbole, Bitcoin’in 14 Ağustos’ta 1 Nisan’da görülene benzer uzun kuyruklu bir mum çizdiğini söylüyor. Ayrıca analist, önde gelen kripto para biriminin artma sinyali verdiğini ve son 7 gün içinde 6.400 dolar civarında yatay bir seyir izlediğini belirtiyor. Nisan ayında kripto para, 12 Nisan tarihinde görülen 8.000 doların üzerinde keskin yükselişten önce ilk 11 günde yaklaşık 6.800 dolar civarında işlem gördü.

Omkar Godbole’e göre, daha da önemlisi, Nisan ayı başındaki Bitcoin fiyat konsolidasyonu sırasında BTC/USD kısa pozisyonları Bitfinex’te yüzde 44’ten daha fazla artarak 40.719 ile rekor düzeye ulaştı ve 12 Nisan’da keskin bir düşüş yaşadı. İlginç bir şekilde, Bitfinex’teki kısa pozisyonlar şu anda 38.640 dolar -12 Nisan’ın en yüksek seviyesinde- ve aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi 40.719 rekorunun altında.

“Bitcoin yükselmeden önce bir ya da iki gün daha konsolide olabilir.”

Analiste göre bu durum, Bitcoin’in Nisan ayı başında görülen fiyat hareketini tekrarlıyor gibi görünüyor. Ayrıca Bitcoin’in büyük artışın kısa pozisyonların çözülmesiyle tetiklendiğini gösteriyor. Omkar Godbole’e göre, önümüzdeki birkaç günde Bitcoin 1.000 dolarlık bir ralli ile tarihi tekrarlayabilir. Aynı zamanda fiyat konsolidasyonu sırasında kısa pozisyonlarda keskin bir yükseliş, piyasanın bir başka satış raundu için hazırlandığına işaret edebilir. Sonuç olarak analiste göre, Bitcoin 7.000 dolara yükselmeden önce bir ya da iki gün daha konsolide olabilir.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin