Bu Bitcoin (BTC) rallisi hakkında 6 gerçek
Bu Bitcoin (BTC) rallisi hakkında 6 gerçek

Bitcoin rallisi başladı mı? Bitcoin’deki fiyat artışı neyin habercisi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa hacmiyle dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, kendisini 6.600 seviyesinin oldukça üzerinde fiyatlara iten yüzde 6,6 oranında bir artış yaşadı. Bu fiyat artışı akıllara şu soruyu getiriyor, Bitcoin rallisi başladı mı?

Bitcoin rallisi yatırımcı duyarlılığına bağlanabilir

CoinDesk fiyat verilerine göre, Salı gününün kapanmasından hemen sonra lider kripto para birimi 24 Temmuz 2017’den bu yana ilk kez 20 dakika boyunca 428 dolarlık bir artış gördü.

Bitcoin en son 6.750 dolar seviyesinden işlem gördü ve yazım sırasında yüzde 6,6’lık bir artış kaydetti. Bitcoin hız kazanıyor ve 6.800 dolar engelinden geçmeden önce yaklaşık 6.750 dolar seviyesinde durdu. Nitekim fiyattaki artış,  23 Ağustos’ta kararlaştırılan Bitcoin ETF başvuruları yerine yatırımcı duyarlılığına bağlanabilir.

Bitcoin’deki fiyat artışı neyin habercisi?

Bu potansiyel olarak kripto para birimi için belirleyici bir an olabilir. Bu durumda Bitcoin ETF’lerine ilişkin bir red kararı uzun vadeli düşüş eğilimine neden olabilecekken, bir onay  ise halihazırda ek düzenleme bekleyen kenarlarda oturan kurumsal yatırımcıların yatırımlarını çekebilir.

Ethereum, XRP ve EOS gibi diğer büyük kripto paraların tümü yüzde 6-10 arasında artış gördü. Altcoinlerin çoğu Bitcoin’in fiyatındaki ani bir artıştan dolayı yükselmeye başladı.  Toplam piyasa hacmi de bir saat içinde toplam 11 milyar dolar artarken, büyük bir sermaye enjeksiyonu, Bitcoin’den dolayı kripto alanına girdi. CoinMarketCap verilerine göre, toplam piyasa hacmi 210 milyardan 221 milyar dolara yükseldi.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin