yeni bir YAM fiyaskosu
yeni bir YAM fiyaskosu

Piyasa analisti: ”Bitcoin (BTC) düşmeye devam edecek.” Yarın bizi Bitcoin fiyatında neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in 6.400 dolardan 5.170 dolara düştüğü son beş gün içinde kripto para piyasası, 41 milyar dolar kaybetti. Ağustos-Kasım ayları arasında 6.300-6.800 dolar aralığında yüksek bir istikrar seviyesi kaydeden Bitcoin (BTC), beş günlük sürede %19’dan daha fazla düşüş gösterdi. 15 Kasım’da, BTC’nin büyük kripto para borsalarındaki günlük işlem hacmi 8 milyar dolar seviyesine ulaştığı bir noktaya kadar BTC satış hacimleri yoğunlaştı.

“Düşüş trendinin önüne geçmek için hala biraz zamanımız var.”

Bir kripto para yatırımcısı olan Altcoin Thoreau, piyasanın 2017 yılının Aralık ayındaki 800 milyar doları aşan tüm zamanlardaki yüksek değerlemesini elde ettiğinden beri düşüş eğiliminde olduğunu belirtiyor. Thoreau, açıklamalarına şunları ekliyor:

Fiyat bize kriptonun parabolik hareketi ve 2017’deki zirveden beri trendin düşüş gösterdiğini anlatıyor. Piyasa koşulları aynı olmasa da 2013’te Bitcoin’in son parabolik hareketini bugünkü piyasa ile karşılaştırdığımızda trendin önüne geçmek için hala biraz zamanımız var.

Trader son ayı piyasasının 600 günden fazla sürdüğünü ve mevcut ayı piyasasının üzerinden sadece 344 gün geçtiğini ekliyor.

”Bitcoin (BTC) fiyatının şu anki aralığı 5.000-5.200 dolardan daha fazla düşebilir.”

Thoreau, Bitcoin’in fiyatındaki kısa vadeli düşüşün yoğunluğuna dikkat çekerek BTC’nin şu anki fiyat aralığının 5.000-5.200 dolardan daha fazla düşebileceğini belirtiyor. Trader açıklamalarına şunları ekliyor:

Bu iyi bir karşılaştırma olmasa da akılda tutmak önemli. Çoğu gösterge dibe vurdu ve Bitcoin’de çok uzun zamandır görmediğimiz yeni düşük seviyelere ulaştık. Patlama ve sönme döngüleri kripto için yeni değil ve inanıyorum ki hala dibe ulaşmadan önce biraz zamanımız var.

BTC’deki düşüş eğilimini takiben Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin ve Ripple dahil olmak üzere en büyük kripto para birimleri son yedi gün içinde ABD dolarına karşı yüzde 10 ila 30 aralığında kayıplar gösterdi.

Trader: “Ayı piyasasına 2019 ortalarına kadar devam edeceğiz.”

Ether, küresel piyasadaki en büyük kripto paralar arasında en keskin düşüşü kaydetti ve XRP’nin en değerli ikinci dijital varlık olarak ETH’yi yerini devralmasını sağladı. Woobull.com’un kurucusu Willy Woo da dahil olmak üzere Bitcoin analistlerinin duygularını dile getiren yatırımcı, kripto paradaki düşüş eğiliminin ve olumsuz piyasa hissiyatının 2019’un ilk iki çeyreğine kadar uzayabileceğini vurguluyor. Trader açıklamalarına şunları ekliyor:

Eğimi değiştirmek için yeni katalizörler görene kadar ayı piyasasına 2019 ortalarına kadar devam edeceğiz. Bitcoin (BTC), altcoinler yükselirken yanlara doğru ilerler veya ticaret yapar. Alternatif kripto paralardan elde edilen kazanımların çoğu BTC’ye akacak ve o zamana kadar Bitcoin bir dip seviyesine ulaşacak ve 2020 yılında yarıya inmeden önce yükselişe geçecek.

Changpeng Zhao: “Er ya da geç bir şey onu tetikleyecek.”

Aralık ayının ikinci haftasında New York Borsası’nın ana şirketi ICE tarafından açılacak olan kripto para birimi ticaret platformu Bakkt, Bitcoin vadeli işlem pazarını başlatmaya hazırlanıyor. Mevcut vadeli işlem piyasalarından farklı olarak Bakkt, gerçek Bitcoin (BTC) ile Bakkt vadeli işlem pazarında yatırımcılara hizmet veren bir fiziksel dağıtım sistemine sahip. Bu nedenle Bakkt, ABD pazarındaki yatırımcıların talebine bağlı olarak, BTC’nin fiyatını artırabilen baskın kripto para birimi arzını etkileyebilir.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao da kripto para piyasasının hala altyapı ve büyüme açısından iyi bir durumda olduğunu ve bir katalizörün orta vadede yukarı yönlü bir hareketi tetikleyebileceğini söyledi. CZ, “Er ya da geç bir şey onu tetikleyecek.” dedi.

“BTC’nin 3.000 veya 10.000 dolara gitmesinin kurumsal yatırımcılar ile ilgisi yok.”

VanEck’te dijital varlık stratejisi olan Gabor Gurbacs, piyasanın büyümesinin önemini de vurgulayarak BTC’nin 3.000 veya 10.000 dolara gitmesinin kurumsal yatırımcılar ile ilgisi olmadığını belirtiyor. Gurbacs, kripto para piyasasının altyapısının hızlı bir şekilde büyümeye devam etmesi halinde piyasanın kurumsal yatırımcılara hitap edeceğini söyledi. Gurbacs, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Büyük finansal kurumlar, kısa vadeli fiyat dalgalanmalarından daha uygun piyasa yapısına odaklanıyor. Dijital varlıkları nasıl doğru değerlendiririz? Dijital varlıkları nasıl saklarız? ETF’lerin uygun piyasa ve yatırımcı korumaları mevcut mu? Bitcoin’in 2019’u 3.000 veya 10.000’de bitirmesi durumunu çoğu büyük kurum gerçekten umursamıyor. Piyasa yapısının her geçen gün daha da iyileştiğini düşünüyorum ve kripto, emtia ve hisse senedi piyasaları gibi daha çok görünmeye başlıyor.

Kripto para birimi sektörünün son dokuz yıldır yaptığı gibi, işletmeler ve projeler sektörün altyapısını geliştirmeye devam ederse, hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar varlık sınıfını bir kez daha desteklemeye başlayacaklar.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin