Bitmain CEO’su Jihan Wu: “Bu özgür ortam altında bölünme kaçınılmaz.”
Bitmain CEO’su Jihan Wu: “Bu özgür ortam altında bölünme kaçınılmaz.”

Bitmain CEO’su Jihan Wu: “Bitcoin Cash’te bölünmeler devam edebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Bitcoin Cash (BCH) hard forku son haftalarda kripto para topluluğundaki en popüler konu oldu. Tartışmalı zincir bölünmesi 15 Kasım’da devreye girmiş olsa da olayların içindekiler hala Bitcoin ABC ve Bitcoin SV arasında devam eden savaşı izliyorlar. Bitmain CEO’su Jihan Wu ise yaptığı açıklamada Bitcoin Cash’te bölünmelerin devam edebileceğine işaret ediyor.

Bitmain CEO’su Jihan Wu: “Bu özgür ortam altında bölünme kaçınılmaz.”

Dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği şirketi Bitmain‘in kurucu ortağı Jihan Wu, aynı zamanda Bitcoin ABC’nin güçlü bir destekçisi olduğu için de çok dikkat çekti. Yakın zamanda Wu, bir Blockchain eğitim programı üzerine yaptığı bir konuşmada BCH topluluğunun tamamen ikiye bölündüğünü ve ayrıca, Bitcoin ABC ve Bitcoin SV’nin de iç bölünme olasılığının da mümkün olduğunu vurguluyor. Bazı ana iletişim platformlarının kurulduğunu ve BCH topluluklarının ifade özgürlüğüne sahip olduğunu söyleyen Wu, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu özgür ortam altında bölünme kaçınılmaz. Akıllı sözleşmelerin gelişimi ve BCH’nin önceki konumu arasında bir çelişki yok. Daha fazla gelişme, önceki sözleşmesini değiştirmeyecek, dolayısıyla BCH’nin bu yönde gelişmesini engellemeye gerek yok.

Jihan Wu kripto paraları eşler arası bir para birimi olarak görüyor
Jihan Wu kripto paraları eşler arası bir para birimi olarak görüyor

Jihan Wu, bölünmenin korkunç bir şey olmadığını düşünüyor

Wu, açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Bazı insanlar BCH’nin bu yönde geliştirilmemesi gerektiğini belirtiyor ama bizim açımızdan bakıldığında, akıllı sözleşmeler gelecekte yaygın olarak benimsenecek bir teknoloji. Bu yüzden BCH’nin bu şekilde gelişmesine neden izin vermemeliyiz ki?

Ayrıca Wu, BCH hard forkunun tamamen anlaşılabilir olduğu sonucuna vardı. Wu’ya göre, insan doğasının gereği olarak topluma katkıda bulunmaya çalışır ve bu nedenle farklı bakış açılarının bölünmeye neden olur. Ayrıca bu bölünmelerin kendi zenginliğini tüm ekosisteme taşıyacağını söyleyen Wu, bölünmenin korkunç bir şey olmadığını düşünüyor.

“BCH’nin rota haritasının yönünü kontrol etmek için mutlak bir otorite yok.”

Ayrıca, bazı insanlar BCH’nin Jihan Wu veya Bitmain tarafından kontrol edildiğini düşünebilir. Wu, bu konuya yönelik şunları söyledi:

Otorite insanın hayal gücü. Tarihsel bir topluluk olarak, aralarında çok fazla farklı fikir liderleri var. Bu yüzden BCH’nin rota haritasının yönünü kontrol etmek için mutlak bir otorite yok.

BCH’nin nihayetinde DApp’ı çalıştıran bir halka açık zincir platformunda geliştirilip geliştirilmeyeceği sorulduğunda Wu, BCH topluluğunun bunu kabul edip etmeyeceğine bağlı olduğunu söyledi. Ancak, bir girişimci olarak Wu, bu teknolojinin geniş uygulamasını görmeye istekli. Wu’ya göre, altta yatan protokolün yok edilmeyeceği veya çok fazla değişmeyeceği sürece, halka açık bir zincir platformu geliştirmek daha iyi bir seçenek olmalı.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin