Petrol piyasasının lider ülkesi kripto para çıkarıyor
Petrol piyasasının lider ülkesi kripto para çıkarıyor

Petrol piyasasının lider ülkesi kripto para çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya hala kripto para birimleri ile ilgili mevzuatın kabul edilmesini tartışırken, özel sektör petrol bazlı kripto para birimleri çıkarma amaçlı girişimlerde bulunuyor.

Rusya kripto para ile petrol ticaretini optimize edecek

Rusya Federasyonu eski Enerji Bakanı başkanlığındaki yatırım şirketi “Energia”, petrol bazlı kripto para birimi geliştiriyor. Projenin yol haritası son aşamada; Ancak, yasal bir temel olmaksızın daha fazla ilerlemesi mümkün gözükmüyor.

Eski Enerji Bakanı Yusufov’a göre, “Petrol Kripto Para”, Rusya’nın ABD yaptırımlarından kaçınmasına ve petrol ticaretini optimize etmesine olanak sağlayarak, döviz kurlarındaki dalgalanmaların ve işlem maliyetlerinin getirdiği riskleri ortadan kaldıracak.

Petrol piyasasının üçte ikisini Rusya kontrol ediyor

Petrol tarafından desteklenen bu tür bir kripto para, petrol piyasasının üçte ikisini kontrol eden Rusya ve OPEC müttefikleri için faydalı olabilir, ancak projenin uygulanabilirliği bir miktar şüphelidir.

Pek çok uzman, Rus petrol kripto parasının, ülkenin petrol rezervleri ile desteklenen Venezuela Petro’sunun mutsuz kaderini tekrarlayacağından endişe duyuyor. Petro, Venezuela’nın ticari ortakları tarafından yapılan bir ödeme aracı olarak kabul edilmiyor. Dahası, vatandaşlar bile hükümet tarafından kontrol edildiğinden ondan uzak durmayı tercih ediyorlar.

Bu arada, ABD yaptırımlarından kaçınmak için kripto para biriminin gelişimi, Washington’da kara listede olan ülkeler arasında bir eğilim haline geldi. Birçok kripto para birimi uzmanı, bu gelişmelerin devlet destekli kripto paralar da başarısız olsa bile, dijital paraları ölçekte artıracağına inanıyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin