ABD’den Nicolas Maduro hakkında suç duyurusu: “Kripto para kullanarak ağır suçlar işlediler.”
Başkan Maduro halkı altın ve Petro'ya yatırım yapmaya çağırdı!

Venezuela Cumhurbaşkanı, Petro ön satış rakamlarını açıkladı: 5 milyar dolar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, ülkenin petrol destekli kripto para birimini ön satışa çıkardı. Petro ön satış etkinliğinde, yerel haber kaynağı TeleSUR’e göre 5 milyar dolar topladı ve 186.000’den fazla onaylı alım gerçekleştirdi. Duyuru, başkan Maduro’nun Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) üyeleriyle Karakas’ta yaptığı görüşmede geldi.

Petro ön satış performansıyla rekorları alt üst etmeye devam ediyor

Toplantıda Maduro, kripto para biriminin ön satışından elde edilen paranın, ülkenin ihtiyaç duyduğu her şeye hizmet etmesi için kullanılacağını açıkladı. Sözlerine göre, para Venezüella hükümetinin bir araya getirdiği daha geniş bir ekonomik çözümün bir parçası.

Ayrıca ülkenin kripto para süpervizörü Carlos Vargas, 127 ülkeden 83.000’den fazla kişinin petrol destekli kripto para birimini satın almayı denediğini ortaya koydu. Bunlar arasında 3.523 girişimci vardı. Daha önce ülkenin, satış için 171.000 ön kayıt aldığı ve bunun sadece bir günde 735 milyon dolara tekabül ettiğini iddia edilmişti.

Petro, ABD’nin yaptırımlarını atlamanın bir yolu olarak yaratıldı. Venezuela ise dik bir durgunluk ile uğraşırken, vatandaşları hayatta kalmak için kripto paralara güvenmeye zorladı. Maduro’nun sözleri Petro’nun ön satış rakamlarının büyük bir başarı olduğunu gösteriyor gibi gözükse de, bunu doğrulayan hiçbir kanıt yok.

Venezuela hükümetine ait olduğuna inanılan bir NEM cüzdanı, ülkenin cumhurbaşkanının emrindeki 100 milyonluk Petro’yu henüz dağıtmadı. Yine de, Maduro geçtiğimiz günlerde Petro’nun ülkenin parasal egemenliğini geliştirmeyi hedeflerken, finansal işlemlere ve mali engellerin üstesinden gelmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Tartışmalar sürüyor

Venezuela lideri Petro’nun ileriye doğru bir adım olduğunu iddia etse de, Venezüella’nın çeşitli milletvekilleri aynı fikirde değil. Muhalefet partinin düzenlediği kongrede, Petro’nun satışının ülkenin petrol rezervlerini ipotek ettirmek için yasadışı ve anayasaya aykırı bir araç olduğunu söylendi. Ülkenin Ulusal Meclisi bunu bir sahtekârlık olarak kınadı ve bunun riskli bir yatırım olabileceğini iddia etti.

Öte yandan, Çinli kredi notu devi Dagong, Petro’nun küresel para sistemine yardımcı olabileceğini iddia etti. Maduro, Petro’nun kabul sahiplenilmesini arttırmak için, ülkenin hava yollarına bilet satışları için Petro ve kripto para birimlerini kabul etmesini emretti.

Tartışmalara rağmen Venezuela, Petro’yu, Dicom döviz platformu üzerinden özel şirketlere açmaya hazırlanıyor. Geçen ay Maduro, kıymetli madenler tarafından desteklenen bir kripto para olan bir Petro Gold’un gelecek hafta piyasaya sürüleceğini iddia etti.

CNN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin