Başlangıçta 16 borsada Petro (PTR) parasının listeleneceği açıklandı
Başlangıçta 16 borsada Petro (PTR) parasının listeleneceği açıklandı

Petro kripto parası, Venezuelalıların ekonomik, insani krizin ortasında pasaport alabilmesinin tek yolu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuelalılar başka bir sorunla karşı karşıya kaldılar. Bloomberg’in haberlerine göre, pasaportlarını alabilmek için bireyler, Petro kripto parası ile işlem yapma zorunluluğuyla karşı karşıya kalıyor.

Petro kripto parası, 5 Kasım’dan itibaren satışa sunulacak

Venezuela’nın Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, yeni pasaportların Venezuelalıların aylık asgari ücretinden dört kat daha fazla olan iki Petro’ya (7,200 Bolivar) mal olacağını belirtiyor. Geçen hafta gerçekleşen bir toplantıda Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Petro’nun yeniden yapılandırıldığını duyurdu. Bu açıklama, Petro’nun resmi olarak yayınlanmasından yaklaşık sekiz ay sonra yapıldı.

Petrol ve maden rezervleriyle desteklenen Petro tokenlerinin 5 Kasım’dan itibaren satışa sunulacağı bildiriliyor. Ancak, malzemelerin kullanılabilirliğinde ve yolsuzluk da büyük bir artış oldu. Bu da Venezuelalıların pasaportları uygulamak ve güvence altına almak için kuyruklarda çok fazla zaman harcamasıyla sonuçlandı.

Ekonomik kriz nedeniyle 5.000’den fazla kişi Venezuela’yı günlük olarak terk ediyor

Birleşmiş Milletler’in en son verilerine göre, insani ve ekonomik krizler nedeniyle 5.000’den fazla kişi Venezuela’yı günlük olarak terk ediyor. Dahası Petro’nun uygulanması, Venezuelalıların sınır boyunca seyahat etmelerini çok zorlaştırıyor.

Bunun nedeni, Avianca, Latam Havayolları, United Airlines, Aeromexico ve Deutsche Lufthansa dahil olmak üzere büyük Latin Amerika havayolu şirketlerinin ülkeyi bırakması. Dahası, Venezuelalıların Kolombiya’ya gitme arayışı için yasadışı yollardan sınır geçişi var. Şu anda Kolombiya’da yaklaşık 1 milyon Venezuelalı bulunuyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin