Petro bu kez Amerika'dan darbe aldı.
Petro bu kez Amerika'dan darbe aldı.

Petro Ağustos’ta piyasaya çıkıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 başlarında projesi geliştirilmeye başlanan Petro, Venezuela’nın ulusal kripto para birimi oluyor. 25 Temmuz’da devlet haber ajansı Telesur’ un haberine göre bir açıklamada bulunan Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolás Maduro önemli açıklamalarda bulundu. Maduro, Petro ulusal kripto parasının 20 Ağustos’ta dolaşıma gireceğini duyurdu.

Maduro, böylelikle ülkedeki mali ve parasal sistemi radikal bir şekilde hizalamayı planladığını belirtti ve ekledi:

Yeni ulusal kripto paranın üretken, çeşitlendirilmiş ve sürdürülebilir bir ekonomik model geliştirmek için büyük bir umut.

Başkan ayrıca, tedbirin enflasyona, nakit sıkıntısına ve Venezüellalılar için rutin hale gelen ATM’lerdeki uzun kuyrukların hafifletilmesine yardımcı olabileceğini de söyledi.

Maduro, Petro’ya güveniyor

Maduro, devlet destekli dijital paranın teknolojik ve finansal olarak konsolide hale geleceğini ve tüm ulusal ve uluslararası ekonomik faaliyetleri kapsayacağını açıkladı. Ayrıca Maduro, bu yeni kripto paraya olan güvenini sürdürüyor.

Öte yandan, ekonomist Maxim Ross’un dolaşıma yeni çıkacak bu ulusal kripto paranın hiçbir şeyi çözmediğini iddia etmesi bir takım finans uzmanları tarafından eleştiriliyor.

Muhalif hukukçu ve iktisatçı Angel Alvarado da CNBC’ye paranın sıfırını almanın bir şeyi düzeltmediğini söyledi ve ekledi:

Paradan sıfırları atmak aslında ekonomideki enflasyonla mücadele etmiyor.

Cointelegrap’ın raporuna göre 2016 yılının sonlarında, Venezuella yerel para birimi olan Bolivar’ının ülkede yaşanan yüksek enflasyon ortamında değer kaybına uğradığı ve Venezuela’lıların Bitcoin (BTC) satın almaya başladığı bildiriliyor.

Bir dizi sosyal proje başlatılıyor

Son zamanlarda Venezüella hükümeti Petro tarafından finanse edilen bir dizi sosyal proje başlatıyor. Çevre ve Konut Bakanlığı, temmuz ayında finansmanı bu yeni ulusal kripto para tarafından yapılacak evsizlere yönelik bir konut inşaatı programı başlatmayı planladığını açıklıyor. Mayıs ayında, cumhurbaşkanı Maduro, gençlik ve öğrenci girişimlerini desteklemek için bu yeni ulusal kripto para tarafından finanse edilen bir kripto para bankasının kurulacağını duyuruyor. Maduro, yeni kurulacak olan kuruma 1,2 milyar dolar değerinde Petro verileceğini ve bankanın üretken girişimleri destekleyeceğini söylüyor. Bankanın 20 milyon Petro ile faaliyetlerine başlaması öngörülüyor.

 

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin