Venezuela’nın çöken ekonomisine bir çözüm olma ümidiyle piyasaya çıkarılan Petro’ya bir darbe de Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi. Ülkede pazartesi gününden itibaren Petro’nun yasaklanması bekleniyor.
Blockchain teknolojisiyle doğrudan ilişkili beklemede yaklaşık 20 yasa tasarısı bulunan ABD’de gözler kongreye çevrildi. Bazı milletvekilleri menkul kıymet ve diğer finansal yapıların değişen teknolojiye ayak uydurması konusunda istekli olsalar da Venezuela’nın kripto parası Petro için olumlu gelişmeler söz konusu değil.
“Tüm kripto para birimlerini yasaklamak için bir yasal zemin…”
İlk bakışta pek zararlı görünmeyen ve pazartesi günü kabul edilmesi beklenen yasa tasarısında Petro’nun yasaklanmasına ilişkin madde, bir kripto para biriminin yasaklanmasına dair yasal zeminin nasıl oluşabildiğini gözler önüne seriyor.
Blockchain hukuk firması Value Technology Foundation CEO’su Jason Brett, Forbes’a yakın bir zamanda yaptığı açıklamada, tasarının dolarla rekabet eden diğer kripto para birimlerinin yasaklanmasına yönelik bir giriş kapısı olabileceğini belirtti.
Brett:
Bunun etkileri çok büyük çünkü Bitcoin veya başka bir kripto para birimi de söz konusu olabilirdi. Belirli bir kripto para birimini nasıl yasaklayacağımızla ilgili bir yol haritası hakkında konuşuyoruz.
ABD’nin Petro’yu yasaklamak için öne sürdüğü gerekçe, devlet destekli kripto para biriminin sınırlara saygı göstermemesi ve dolayısıyla yaptırımları ve finansal kısıtlamaları aşmak için kullanılabilme potansiyeli.
Söz konusu yasaklama yolunun Bitcoin veya diğer herhangi bir kripto para birimine karşı da rahatlıkla kullanılabileceğinden endişe ediliyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.