featured

PEPE fiyatındaki yükselişin arkasındaki gerçekler: Bir boğa tuzağı olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde meme coin’lerden bir tanesi olan PEPE, son saatlerde kaydettiği yükseliş sayesinde grafiklerini yeniden yeşile boyamayı başardı. Boğaların emin adımlarla ilerlediği görülürken, yatırımcılar fiyatın yılı nasıl kapatacağını merak ediyor.

Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in fiyatı son günlerde yükseliş ivmesini sürdürürken altcoin piyasasında işlem hacminde bir artış yaşanıyor. Bunun yanı sıra meme coin’ler daha önceki düşük seviyelerinden toparlanma işaretleri veriyor. Gözde meme coin’lerden bir tanesi olan PEPE, son 24 saat içinde kayda değer yükselişler kaydederek yatırımcılarını heyecanlandırmayı başardı. PEPE fiyatındaki bu son artışa rağmen, zincir üstü veriler meme coin’in bir destek noktasına ihtiyacı olduğunu ve bunun eksik olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, fiyatta uzun süreli bir sıkışma potansiyeli olabilir.

Zararda olan adresler düzeltmeye sebep olabilir

Coinglass’tan elde edilen verilere göre, PEPE fiyatında son saatlerde 0,00000125 dolardan 0,0000016 dolar seviyesine keskin bir yükseliş yaşanması sebebiyle 300,000 doları aşan devasa bir tasfiye gerçekleşti. Bu da son hareketin beklenmedik bir hareket olduğuna işaret ederken, short pozisyonlara sahip olan yatırımcıların da zarar ettiği anlamına gelmektedir. Bu fiyat artışı, son zincir üstü faaliyetlerin de gösterdiği gibi, yatırımcıları piyasadan kârla ayrılmaya teşvik ediyor gibi görünüyor. Yani, kâra geçen yatırımcılar yüksek riskin farkına vararak kârlarını hızlıca realize etme eğiliminde bir davranış sergileyerek ellerindeki token’ları satmak isteyebilir.

IntoTheBlock verilerine göre ise PEPE yatırımcılarının zarar eden adreslerinin sayısı önemli ölçüde arttı ve son dönemde neredeyse 70,000’e ulaştı. Bu da tüm adres sahiplerinin yaklaşık %42’sini temsil ettiği için oldukça büyük bir kısmının zararda olduğu söylenebilir. Bunun tersine, kârda olan adreslerin sayısı %47’ye yani 77,000 adrese düştü. Bu da yeni yatırımcıların daha sık kayıp yaşadığı bir eğilime işaret etmektedir.

PEPE

PEPE fiyatının daha da artması durumunda bu zarar eden adreslerin kârlı hâle gelme ihtimali de var. Bu potansiyel artış, zararda olan yatırımcıların kayıplarını en aza indirmek veya küçük bir kâr elde etmek amacıyla ellerinde tuttukları token’ları satmaya sevk edebilir. Böyle bir hareket piyasada aşağı yönlü bir düzeltme yaşanmasına neden olabilir.

PEPE fiyatındaki bir düzeltmenin, özellikle şu anki gibi genel bir yükseliş ivmesi sırasında, uzun süreli bir sıkışmaya yol açabileceğini not etmek önemli. Böyle bir senaryoda, long pozisyon sahipleri paniğe kapılabilir ve varlıklarını satabilir. Bu da potansiyel olarak anlık destek noktalarının altında önemli bir değer düşüşüne neden olabilir.

Son birkaç saatte PEPE için açık olan pozisyonlarda long/short oranının 1’in altına inmesi, short pozisyonların hâkim olduğunu gösteriyor. Şu anda piyasa, %57’lik açık pozisyonların satış baskısı yaratması nedeniyle bir düzeltmeye doğru gidiyor.

PEPE fiyatı için sırada ne var?

Oldukça dalgalı geçen 2023 yılını geride bırakmaya hazırlanırken gözde meme coin’in bu seneye damga vurduğu söylenebilir. Durum böyle olunca, seneyi de yüksek bir fiyatla kapatmak isteyen PEPE, boğaların desteği ile kritik seviyelerin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Boğalar, PEPE fiyatının 20 günlük Üstel Hareketli Ortalama’nın (EMA) yani 0,000001337 doların altına düşmesini engelliyor. Bu da daha düşük fiyatlarla güçlü alımların olduğunu gösteriyor. 20 günlük EMA seviyesi şu anda yükseliyor ve teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı alım bölgesine yakın seyrediyor. Bu da yakında olası bir aşağı yönlü hareket gerçekleşebileceğine işaret etmektedir. Şu anda PEPE fiyatı 0,0000016 dolar seviyesine yakın bir yerde düşüş düzeltmesiyle karşı karşıya. Gözde meme coin son 24 saat içinde %18,4 oranında bir yükseliş kaydederek grafiklerini yeşile boyamayı başardı. Bu yükseliş sonucunda PEPE, mevcut değeri olan 0,0000015 dolar seviyesine dokundu.

Boğaların meme coin’in fiyatını kontrol etmek için liderliği ele geçirmesi gerekiyor. Bunun içinde fiyatı 0,0000016 dolar seviyesinin üzerine çıkarmaları gerekiyor. Bu, 0,000002 dolara doğru yeni bir yükseliş rallisi başlatabilir. Ancak fiyat şu anda olumsuz bir şekilde aşağı yönlü harekete işaret ettiği için ayılar yükseliş eğilimini durdurmaya çalışıyor.

EMA 20 seviyesinde bulunan trend çizgisinin altına bir düşüş, short pozisyonları güçlendirecek ve satış baskısı dalgasını tetikleyecektir. Böyle bir durumda PEPE fiyatı aşağı yönlü hareket ederek bir düzeltme yaşayacaktır. Sonuç olarak fiyat 0,000001 dolar ile 0,0000012 dolar arasında bulunan aralığı test edebilir.

Kripto para piyasası doğası gereği yüksek volatiliteye sahiptir ve dolayısıyla yüksek riskli bir yatırım şeklidir. Bu yüzden yatırımcılar, yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar bir miktar ile işlem yapmalıdır. Ayrıca her geçen gün büyüyen bir sektördür. Bu yüzden güvenilir bir proje bulmak zor olabilir. Ancak meme coin’lerle ilgileniyorsanız ve yeni bir şeyler arıyorsanız yüksek potansiyele sahip yenilikçi bir meme coin projesi olan Meme Kombat’a bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Kripto piyasasında yenilikçi bir meme coin: Meme Kombat

Kripto dünyasının çarpıcı yeni oyuncularından biri olarak öne çıkan Meme Kombat, popüler diğer meme coin’lerine karşı taze bir alternatif sunuyor. Bu yenilikçi proje, kripto para piyasasındaki dalgalanmalara karşı benzersiz bir perspektif sunmaktadır.

Ethereum tabanlı Meme Kombat, $MK stake eden token sahiplerine %112 APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) sunmaktadır. Ayrıca, kullanıcılara projeye katıldıktan sonra eğlenceli oyunlar oynama imkanı tanımaktadır.

Oyunun adı Savaş Arenası (Battle Arena) ve burada farklı meme coin’leri temsil eden karakterlerle diğer oyunculara veya sisteme karşı mücadele edebilirsiniz. Blockchain teknolojisi sayesinde oyun son derece şeffaf ve güvenilirdir, bu da yatırımcıların bu projenin bir parçası olma konusunda güven duymalarına olanak tanır.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Meme Kombat, sadece 12 milyonluk bir token arzına sahiptir ve bunun yarısı, yani 6 milyonu ön satışa sunulmuştur. Her ön satış turundaki token fiyatı 1,667 dolar olup üst limit 10 milyon dolar olarak belirlenmiştir.

Toplam arzın %30’u staking ve savaş ödülleri için ayrılmış durumda, %10’u DEX likiditesi ve diğer %10 ise topluluk ödüllerinde kullanılacak.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Eğer siz de bu Meme Kombat projesinin bir parçası olmak isterseniz henüz ön satış aşamasında iken katılabilirsiniz.

Coinpedia


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin