featured

PEPE fiyat çöküşünün ardından açıklama geldi: Pepecoin geliştiricisi, kurtarma önlemleri sözü veriyor…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

PEPE’nin geliştirme ekibinin kurucu üyesi, çoklu imza cüzdanında tutulan tokenleri boşalttıkları için ortak geliştiricileri suçlayan bir açıklama yayınladı. PEPE’nin fiyatının 24-25 Ağustos tarihleri arasında yüzde 20’ye varan oranda düşmenin ardından, @pepecoineth olay için özür diledi ve zor durumdaki meme coine olan güveni yeniden tesis etmeye yönelik önlemleri açıkladı.

PEPE ekibinde ego ve açgözlülük suçlamaları

Son PEPE fiyat çöküşü, token’ın geliştirme ekibi tarafından kontrol edilen bir cüzdandan kaynaklanan işlemlerle tetiklendi. Cüzdan daha önce toplam PEPE arzının yüzde 6,9’unu elinde tutuyordu. Ancak perşembe günü, cüzdan kripto borsalarına yaklaşık 16 trilyon token aktardı. Kısa bir süre sonra, bazı ekip üyeleri cüzdanı kontrol etmek için gereken imza sayısı eşiğini 5/8’den 2/8’e değiştirmiş gibi görünüyor.

pepe

PEPE geliştiricisi @pepecoineth, X’te (Twitter) yayınladığı bir gönderide, son olaydan hacker ekip üyelerini sorumlu tuttu. Pepecoineth’e göre, PEPE ekibi dört geliştiriciden oluşuyordu. Ancak kurucu üyelerden üçü şu anda projeden çıkmış durumda. Ayrıca ekipte bulunan coinlerin yarısından fazlasını da yanlarında götürdüler:

“Daha sonra PEPE ile olan tüm ilişkilerini ortadan kaldırmak amacıyla kendilerini [multi-sig cüzdanından] çıkardılar, tüm sosyal hesaplarını sildiler ve bana ‘multi-sig güncellendi, artık tüm kontrol sizde’ şeklinde bir mesajdan başka bir şey bırakmadılar.”

Kurucu ekibin iç dinamikleri hakkında yeni bilgiler veren @pepecoineth şunları ekledi:

“Başlangıcından bu yana, PEPE ne yazık ki ekibin bir kısmının büyük egolar ve açgözlülük tarafından yönetilen kötü aktörler olduğu iç çekişmelerle boğuştu.”

PEPE geliştiricileri medya varlıklarının kontrolü için savaşıyor!

Başlangıçta PEPE ekibinin cüzdanında tutulan fonların belirli kullanımlar için saklanması gerekiyordu. Resmi PEPE web sitesine göre, fonlar yalnızca gelecekteki borsa listeleri, köprüler ve likidite için kullanılacaktı. Ve merkezi borsalardaki önceki listelemeler sırasında amaçlandığı gibi işlev gördü.

pepe

Bununla birlikte, @pepecoineth’in açıklaması, cüzdanın kontrolü konusunda bir anlaşmazlık geçmişini ortaya koyuyor:

“Tüm bu süre boyunca sorumlu ben olsaydım, bazı bağışlar yapar ve [cüzdanın] çoğunluğunu uzun zaman önce yakardım.”

Projenin medya varlıklarına gelince, @pepecoineth X hesabını artık tek bir kişinin kontrol ettiği görülürken resmi Telegram kanalının sahipliği tartışmalı olmaya devam ediyor.

Kanala gönderilen bir mesajda şu ifade yer aldı:

“@PEPE telegram grubu şu anda kilitli, grup sahibinin eski telegram hesabı hacklendi ve grup ele geçirildi. Erişimi yeniden kazanmaya veya yeni bir tane oluşturmaya çalışma sürecindeyiz. Bu arada için tüm resmi iletişim @pepe hesabı üzerinden gerçekleşecek ve herhangi bir yeni resmi grup bağlantısı burada paylaşılacaktır.”

PEPE kayıplarını yavaşlatmak amacıyla kalan kilitli tokenler yakılacak…

İleriye dönük olarak @pepecoineth takipçilerine kalan 10 trilyon token’ı multi-sig cüzdanından yeni bir adrese aktardıkları konusunda güvence verdi. Yapılan ilk açıklamada, fonların “güvende ve herkesin ve altcoin çıkarlarını en iyi şekilde gözeten birinin kontrolünde olduğu, hain eski ekip üyeleri tarafından erişilemediği” iddia edildi.

Açıklamada @pepecoineth’in ileriye dönük bir yol belirlerken 10 trilyon PEPE’yi elinde tutacağı da belirtildi. Belirli web alanlarını ve kullanıcı adlarını almak için görüşmeler yaptıklarını söylediler. Ayrıca multi-sig tokenlerinin bir kısmını bağışlamak ve geri kalanını yakmak istiyorlar.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin