featured

PEPE düşüşü durdurulamıyor: Yatırımcıların güveni azalırken fiyat tüm zamanların en düşük seviyesine gidiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında son zamanlarda adından sıkça söz ettiren meme coin’lerden bir tanesi olan PEPE, bu yılın başlarında %100’lük rallisi ile yatırımcıları şaşırtmıştı. Şimdi ise fiyat, tüm zamanların en düşük seviyelerine gerileme riski ile karşı karşıya.

PEPE, geçen ay en kötü performans gösteren token’lardan biri oldu. İstatistiksel olarak, son 30 gün içinde en iyi 200 kripto para birimi arasında en fazla kayıp kaydeden oldu.

Ancak düşüş eğilimi gösteren tek token PEPE değil. Büyük kripto para birimleri dünkü merakla beklenen FOMC toplantısının ardından bir düzeltme görüyor. Piyasa lideri olan Bitcoin ise 27,000 dolar seviyesinin altına düştü.

En büyük kripto para birimi günlük grafikte %2 oranında değer kaybederken Solana, Litecoin ve Avalanche gibi büyük altcoin’ler ise daha belirgin düşüşler yaşadı.

Federal Rezerv, faiz artırımına ara vererek piyasa beklentilerini karşılarken, Fed başkanı Jerome Powell başka bir faiz artırımının muhtemelen uygun olabileceğini açıkladı.

PEPE %40’lık bir düşüş yaşadı

Piyasanın geri kalanı kötüleşen makroekonomik görünümle mücadele ederken, meme coin aynı zamanda yatırımcı güveni eksikliğiyle de karşı karşıya. Fiyat, geçen ay iddia edilen kötü gidişatın ardından alıcıların güvenini yeniden kazanamadı.

PEPE

Böylece, tüm yanlış nedenlerden dolayı CoinMarketCap verilerine en çok değer kaybeden token’lardan biri oldu. Bu yılın mayıs ayında 1,6 milyar dolara kadar yükselen token’ın piyasa değeri 241 milyon dolara kadar düştü.

PEPE şu anda 0,00000061 dolar civarında işlem görüyor. Bu son 30 günde %42 oranında değer kaybettiği anlamına gelirken, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığından beri ise %85’lik bir düşüş yaşadığı anlamına geliyor. Yatırımcılar, token’ın son 24 saat içinde %1,4 daha düşmesi nedeniyle herhangi bir potansiyel geri dönüş konusunda son derece kötümser kalmaya devam ediyor.

Bu performans, diğer en iyi meme coin’lerle karşılaştırıldığında ise çok daha endişe verici. Hem Dogecoin hem de Shiba Inu geçen hafta çoğunlukla yatay işlem yaparken, PEPE aynı zaman aralığında %9’un üzerinde düşüş yaşadı.

Mevcut düşüş sarmalı, geliştiricilerin merkezi çoklu imza cüzdanından 15,7 milyon dolar değerindeki token’larını boşaltmasıyla başladı.

Daha da kötüsü, çoklu imzalı cüzdana erişim için gereken imza sayısı da 5’ten 2’ye düştü ve güvenlik uzmanları bunu açıklanamaz bir karar olarak nitelendirdi.

Balinalar da fiyatın düşüşe devam edeceğini düşünerek ellerindeki token’ları satmaya başladı.

Felaketi kontrol altına almak için resmi Twitter hesabı, tüm fiyaskonun suçunu “takım içindeki birkaç kötü oyuncunun” üzerine yükleyen bir açıklama yayınladı. Yazar, kalan token’ların daha güvenli başka bir cüzdana aktarılacağını ve yalnızca ihtiyaç halinde kullanılacağını veya yakılacağını iddia etti.

Ancak @EricCryptoman ve @Pauly0x gibi meme coin meraklıları bu cevaba son derece şüpheyle yaklaşırken, @CryptoKaleo gibi diğerleri token’a bir daha asla yatırım yapmayacaklarına söz verdiler.

Sanki her şey yeterince kötü değilmiş gibi, aynı Twitter hesabı iki hafta sonra Pepe’nin Telegram hesabının hacklendiğini ortaya çıkardı ve bu da topluluğun daha sert eleştiri yapmasına yol açtı.

Uzmanlar önümüzdeki günlerde daha fazla düzeltme öngörürken, token yatırımcıların güvenini geri kazanamadı. Twitter’da 300,000’den fazla takipçisi olan analist @Nebraskangooner, gözde meme coin’in kritik desteği kaybettiğini ve bu yüzden 0,0000004 dolara doğru bir düşüş daha yaşayabileceğini paylaştı.

Analist @CryptoTony daha da temkinli davranarak meme coin’in bir sıfır daha eklemesini ve tüm zamanların en düşük seviyelerini görmesini bekliyor.

Coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin