Pekin kripto para reklamlarını yasaklıyor.
Pekin kripto para reklamlarını yasaklıyor.

Pekin kripto para reklamlarını yasaklıyor: Sebep, kapsam ve daha fazlası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pekin kripto para reklamlarının halka açık yerlerde yapılmasını yasaklıyor. Şehrin hareketli merkezinde alışveriş merkezlerine, otellere, restoranlara ve ofis binalarına kripto para kazandıran etkinliklere yer verilmemesi emredildi.

Yerel haber kaynağı QQ’ya göre Pekin’deki finansal hizmetler departmanı, ticari mülkleri, kripto para birimi görüşmeleri ve promosyonu ile ilgili olan etkinliklere ev sahipliği yapmaktan men etti. Yasağın duyurulmasının ardından iki mekan, etkinliklerini son dakikada iptal etmek zorunda kaldı.

https://twitter.com/CryptoGodfatha/status/1032191436127490048?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1032191436127490048&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.chepicap.com%2Fen%2Fnews%2F3118%2Fbeijing-bans-public-venues-from-hosting-crypto-events.html

Pekin kripto para yasağıyla korumacı bir politika izliyor

Mali hizmet bölümünden bir yetkili, ticari mülklerde reklam faaliyetlerine ilişkin yapılan gözlemlerin ardından böyle bir kararın alındığını belirti.

Kararın, Pekin’deki kripto para birimi endüstrisinde geniş kapsamlı sonuçlara sebep olması beklenmiyor. Belgede, mali hizmetler departmanının halkın mali güvenliğini koruma, yuanı güçlendirme ve ülkenin finansal sistemini istikrara kavuşturma amacıyla hareket ettiğini açıklıyor.

Dokümanın devamında şu ifadeler yer aldı:

Artık her alışveriş merkezi, restoran ve otel, kripto paraları tanıtan herhangi bir etkinliğe yer verebilmek için otoriteye rapor vermek zorunda.

Yasağın, geçen sene hükümet tarafından uygulanan kripto para ticaret yasağının bir uzantısı olduğu düşünülüyor.

Buna ek olarak Çin, hype yaymakla suçlanan WeChat hesaplarını yasaklamaya başlamıştı.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Coinbase, kurumsal yatırımcıları güvence altına almak için temel ilkeler belirledi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin