Bank of Thailand bir CBDC çıkarıyor.
Bank of Thailand bir CBDC çıkarıyor.

Bank of Thailand, bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) başlatmaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bank of Thailand (BoT), R3’ün dağıtık defter platformu Corda’da çalışacak bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) başlatmayı planladığını duyurdu.

CBDC nedir?

Bir CBDC esas olarak fiat para biriminin dijital bir şeklidir. “Wholesale” (toptan), CBDC’nin finansal kurumlar ve piyasalar tarafından kullanımı için nasıl sınırlandırılacağını açıklar. Karşılaştırma olarak, halk tarafından kullanılmak üzere bir perakende CBDC mevcuttur.

Bank of Thailand projenin adını Inthanon koydu

“Inthanon” başlıklı bir proje olan inisiyatif, bankanın teknoloji ortağı olarak hizmet veren R3 ile birlikte BoT tarafından yönetilen bir iş birliği. Bangkok Bank, Krung Thai Bank, Ayudhya Bankasi, Standard Chartered ve Siam Commercial Bank da dahil olmak üzere sekiz ek banka, projeye katılıyor.

2019’un ilk çeyreğinde tamamlanması beklenen ilk aşamada grup tasarımı, yerli toptan satış fonları için proof-of-concept bir prototip geliştirilmesi ve testini içeriyor. Bu proje, Tayland finansal piyasa altyapısının verimliliğini artırmayı amaçlıyor.

Buna ek olarak duyuruda, BoT’nin operasyonel verimliliğin iyileştirilmesi için dağıtık defter teknolojisinden yararlanılacağı bilgisi yer alıyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Coinbase, kurumsal yatırımcıları güvence altına almak için temel ilkeler belirledi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin