Cyclean Binance'de listelendiğini duyurdu, yalan çıktı.
Cyclean Binance'de listelendiğini duyurdu, yalan çıktı.

Pek çok şirket borsada listelendiği yalanıyla büyüyor: Son suçlu Cyclean

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kore merkezli yeni Blockchain şirketi Cyclean, yanlış bilgi yayma iddialarıyla karşı karşıya. Startup, tokeninin ICO için pazarlama amaçlı olarak Binance’de listelendiğini iddia etmişti.

Temiz enerji, kirli beyan!

Güney Kore’de bulunan Cyclean temiz enerji tüketiminin yönetimi için Blockchain tabanlı bir çözüm geliştirdiğini iddia ediyor. Web sitesi, kullanıcıları Cyclean kripto tokenleri kazanabilecekleri yeni bir elektrikli otomobil de sunuyor.

Şu anda kendi ana ICO’sunu başlatma yolunda olan şirket, geçtiğimiz günlerde Binance borsasında listelendiği yönünde bir açıklama yaptı. Bu, pek çok yatırımcıyı projeye dahil olmaya teşvik ederek, nihai listeyi ve müteakip fiyat artışını hevesle beklemelerine sebep oldu.

Binance web sitesinde Cyclean ile ilgili hiçbir bilgi yer almıyor

Fakat bu duyurunun doğru olmadığı ortaya çıktı. Binance’ın “Ayın topluluk parası” olarak nitelendirdiği coin, kullanıcı oylarına dayanıyor ve bu ayın oylama sürecine Cyclean tokeninin dahil edildiğine dair bir işaret yok. Keza Binance web sitesinde de Cyclean ile ilgili bilgi bulunmuyor.

Güney Koreli bir Binance yetkilisi Daily Token’e verdiği demeçte, borsanın listeleme planını önceden açıklamadığını söylemişti:

Bir proje listelenmiş olsa bile, web sitesi duyurmadan açıklama yaptıkları takdirde iptal edilecektir.

Bir başka yetkili ise şu sözleri kullandı:

Borsayla gerçek bir anlaşma olmamasına rağmen, fiyatları yükseltmek için yanlış bilgi kullanan pek çok şirket var.

Bu tarz şirketlere karşı dikkatli olmanızı öneriyoruz. Son derece profesyonel görünen; whitepaper, kaliteli danışman ve ekip kadrolarına sahip olmalarına rağmen şirketler, yatırımcılarını yeni yollarla dolandırmaya devam ediyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Yatırım yaparken para kaybetmeyin: Dolandırıcı bir ICO nasıl anlaşılır?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin