Bitcoin ATM makinelerini, 2021 yılında iki katına çıktı
Bitcoin ATM makinelerini, 2021 yılında iki katına çıktı

Bitcoin ATM’leri tüm dünyada hızla artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ATM’leri tüm dünyada hızla yayılıyor. Talep artışı neticesinde dünya genelindeki ATMlerinin sayısının 3.500’ü geçtiği görülüyor. Fiyatlardaki düşüşe rağmen, bu ATM’lerin yüzde 99’undan fazlası Bitcoin’i desteklediği için, Bitcoin baskın bir tercih olmaya devam ediyor. Ayrıca en fazla Bitcoin ATM’si ABD ve Kuzey Amerika ülkelerinde bulunuyor.

Bitcoin bu alanda da baskınlığını sürdürüyor

Bitcoin ATM’lerine olan talep arttıkça, sayısı da doğru orantılı olarak artıyor. Bu ATM’ler, fiat para kullanılan ATM’ler kadar geniş çapta kullanılmayabilir. Ancak kripto ATM’leri yavaş yavaş diğer kripto paralar arasında Bitcoin satın almak için popüler bir araç haline geliyor.

2017’nin başında Bitcoin ATM sayısı 1000’i henüz geçmişken şimdi Bitcoin ATM’leri dünya çapında toplam sayısı 3.500’ün üzerinde bir rakama ulaşarak büyük bir sıçrama yaptı. Coinatmradar’ın en son verilerine göre, dünya genelinde kripto ATM’lerinin kesin sayısı 3.508 adet.

bitcoin

Bitcoin ATM’leri ayrıca bazı altcoinleri de destekliyor

Bitcoin fiyatındaki büyük düşüşe rağmen yani geçtiğimiz yıl aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 63 düşüşle işlem görmekte olup, dünyada kurulu ve kullanılan Bitcoin ATM’lerinin sayısı her geçen gün artıyor. Toplam kripto ATM’lerinden yaklaşık yüzde 99,9’una denk gelen 3508 kripto ATM’si Bitcoin’i desteklerken sadece tüm kripto ATM’lerin yüzde 54’üne denk gelen 1844 tanesi diğer kripto para birimlerini de destekliyor. Kripto ATM’lerinin desteklediği altcoinlerin başında ise; Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Monero (XMR), Zcash (ZEC) ve Dogecoin (DOGE) geliyor.

Bitcoin ATM’lerinden alınan ortalama ücret ise yüzde 8,49’dur. (Oran, satın alma işlemlerini destekleyen 1844 makineye ve satış işlemlerini destekleyen 834 ATM’ye dayanarak hesaplanmış). Oysa ortalama satın alma ücreti yüzde 9.26 ve ortalama satış ücreti ise yüzde 6.79’dur.

ABD kripto ATM’lerinde zirvede

Bitcoin ATMleri, kullanıcılara kripto kullanıcıları arasında avantaj sağlayan bir dizi özellik de sunuyor. insanların kripto paralara talebi ve ilgisi arttıkça, bu otomatik iş makinelerine yönelimin de doğru orantılı olarak arttığı görülüyor.

Ülkelere bakacak olursak, Amerika Birleşik Devletleri 2163 lokasyonda en fazla Bitcoin ATMlerine sahip. İkinci noktada ise 613 lokasyon ile Kanada bulunuyor. Bu ülkeleri ise sırasıyla İngiltere, Avusturya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Avustralya, Slovakya ve İsviçre tarafından takip ediyor. Kıtalar açısından bakıldığında ise yine sırasıyla Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’nın en çok Bitcoin ATM sahibi olduğunu söyleyebiliriz.

Bitcoin

Yaklaşık yüzde 62’si tek yönlü Bitcoin ATM’leri iken, yüzde 38’i iki yönlüdür. Üreticilere gelince, Genesis Coin, General Bytes ve Lamassu en iyi Bitcoin ATM üreticileri olarak bilinirler.

Bitcoin ATM’leri ile finansal kurumun ortadan kaldırılması, yatırımcılar için cazip bir seçenek olarak gözüküyor. Bitcoin ATM’leri aynı zamanda bireylerin kripto piyasasında daha fazla büyümelerini teşvik eden bir dizi kripto parası satın almalarını sağlıyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin