Pek çok ICO whitepaper belgelerine uymuyor.
Pek çok ICO whitepaper belgelerine uymuyor.

Pek çok ICO whitepaper belgelerinde verdiği sözleri tutmuyor: Yarı dolandırıcılık!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

17 Temmuz tarihinde Pensilvanya Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından yayımlanan bir rapor, ICO endüstrisiyle ilgili çarpıcı gerçekleri su yüzüne çıkardı. Rapora göre pek çok ICO whitepaper belgelerinde verdiği sözleri tutmuyor ve kamuya açıklanmamış bilgiye dayalı ticaret konusunda yatırımcılarını korumuyor.

Pek çok ICO whitepaper belgelerine uymuyor

Coin-Operated Capitalism olarak adlandırılan ve ICO endüstrisi ile ilgili çarpıcı bilgiler sunan araştırmayı yürüten dört profesör, önemli sayıda projenin genel davranışlarında tutarsızlıklar tespit etti.

Profesörler, birçok ICO’nun yatırımcıları koruyacaklarına dair sözde bile bulunmadığını ortaya koydu. Araştırma şöyle devam ediyor:

Şaşırtıcı bir şekilde, dikkatle tasarlanmış bir kod ile inşa edilmiş, “güvenilmez bir güvenin” gücüne sahip bir inancı benimsemesiyle tanınan bir toplulukta, ihraççıların önemli bir kısmı, daha önce açıklanmamış kodlar aracılığıyla yapıları yöneten varlıkların modifikasyonuna izin veren merkezi kontrolünü korumuştur.

ICO’lar, 2017’nin en kazançlı token satışlarından etkilenen son skandalların ortasında karışık bir yönde hareket etmeye devam ediyor.

Bancor eleştirilerin odağında

Geçen Temmuz ayında üç saat içinde 153 milyon dolar toplayarak ünlenen ve bu ay 12 milyon dolarlık bir hack olayıyla sarsılan Bancor, merkezsizlik ve adil yönetim ile ilgili geniş çaplı eleştirilere maruz kalmıştı.

UPenn hukuk profesörleri, makalelerinde Estonya finans kurumu Polybius’u whitepaper’dan, gerçek satışa karşı verdikleri sözlerin bir örneği olarak kullandılar.

Haziran 2017’de ICO’ aracılığıyla 31 milyon dolar toplayan Polybius’a göre, whitepaper’da, belirli özelliklerin doğrudan tokenlere veya akıllı sözleşmelere kodlanmasa yönelik çeşitli iddialar yer alıyor.

ERC-20 uyumluluğunun ve bir modifikasyon özelliğinin ötesinde, büyük ölçüde Polybius’un kodlanmış yönetişiminin bayt kodu içinde mevcut olması nedeniyle, bu özelliklerin herhangi birinin mevcut olduğunu doğrulamadık. Büyük miktarda para harcamadan çok motivasyonlu ve yetenekli bir mühendisin zamanını ve bilgisini satın alan bir yatırımcının sözlü vaatlere güvenmekle sınırlı kalması söz konusu olacak.

Kripto para sektöründeki rakamlar, ICO’ları daha geleneksel araçların yararlarından bile fazla olan meşru bir fon yaratma modeli olarak savunmaya devam etti.

Mayıs ayında, Binance CEO’su Changpeng Zhao, ICO’lar aracılığıyla para toplamanın, geleneksel risk sermayedarlarından yaklaşık 100 kat daha kolay olduğunu söylemişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Tron’un amacı kripto ve Blockchain’in “Apple”ı olmak

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin