PayPal'ın kripto şirketi BitGo’yu satın alma girişiminde son durum
PayPal'ın kripto şirketi BitGo’yu satın alma girişiminde son durum

Paypal kullanıcıları kripto para uyarısı başlıklı e-posta alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Paypal kullanıcıları kripto para uyarısı başlıklı e-posta alıyor. Bu hafta Paypal kullanıcıları, Paypal‘dan resmi bir e-posta aldıklarını bildirerek, Paypal’ın kullanıcılarının “Kabul Edilebilir Kullanım Politikamız kapsamında yasaklanmış olan alım satım işlemi veya kripto para transferi” ile ilgili olarak uyarıldığını belirttiler. Ayrıca e-posta da “kripto para biriminin alım satımıyla sonuçlanana her türlü işlem nedeniyle alıcının herhangi bir faaliyetinin durdurulacağı” uyarısı da yer alıyor.

PayPal, kripto paraların geleceğini keşfetti ve patent başvurusunda bulundu

Ekonomik Eğitim Vakfı Pazarlama Direktörü David Veksler konuya yönelik şu açıklamalarda bulundu:

Ben bir PayPal kullanıcı değilim. Ancak hesabım 17 yıldır var. Bu sabah PayPal’dan resmi bir e-posta aldım. 16 Mart Cuma günü  muhtemelen Paypal’ın yaklaşık 200 milyon kullanıcısı benim gibi  “Kripto Para Uyarısı” başlıklı resmi bir e-posta aldı.

On iki yıllık popüler ödeme sistemi PayPal, Peter Thiel ve Elon Musk gibi kuruculara sahiptir. Şirketin geliri rutin olarak milyarlarca dolar ve 200’ün üzerinde pazarda ve dünya çapında 25 para biriminde faaliyet gösteriyor. Paypal, genellikle merkezi iş modelini günlük işlemlerden kaldırmak isteyen kripto para birimlerine doğrudan rakip olarak görülmektedir. Şirketin özellikle Bitcoin ve benzeri kripto paralar hakkında çelişkili açıklamalar yaptığı oldu.  Ancak PayPal, kripto paraların geleceğini keşfetti ve kripto paralar ile ilgili patent başvurusunda bulundu.

Paypal kullanıcıları kripto para
Paypal kullanıcıları kripto para uyarısı başlıklı e-posta alıyor.

Kripto para başlıklı e-postanın içeriği nedir?

“Kripto Para Uyarısı” başlıklı e-postada şu bilgiler yer alıyor:

Hesabınızı incelerken, etkinliğinizin Kabul Edilebilir Kullanım Politikamız uyarınca yasaklanan kripto para biriminin alım satımını veya transferini içerdiğini fark ettik. Paypal platformunda buna izin verilmediğinden, kripto para biriminin alım satımıyla sonuçlanan herhangi bir faaliyeti durdurmanızı rica ediyoruz. Paypal‘da bu etkinliğe katılmaya devam ederseniz, hizmetlerimizi sunmaya devam edemeyiz.

David Veksler  e-posta mesajına ilişkin şu açıklamaları yaptı:

E-posta yasal gibi görünüyor. E-postayı adresinden ve DKIM’den kontrol ettim. Sonra Paypal destek hattını aradım ve hatta bir müşteri hizmetleri temsilcisi ile görüştüm. E-postanın kendileri tarafından gönderilmediğini söyledi. Daha sonra hesabımı kontrol etti ve aktif olduğunu belirtti. Daha sonra Paypal topluluğu sitesine aldığım e-posta mesajını gönderdim. Bir grup insan da benimle aynı e-postayı aldıklarını söylediler.

Paypal kullanıcıları kripto para uyarısı başlıklı e-postanın yasal olduğunu düşünüyor

Paypal kullanıcıları kripto para uyarısı başlıklı e-postanın yasal olduğunu düşünüyor. Şirket, pek çok kullanıcıdan gelen şikayetlerle ilgilenmek yerine resmi bir açıklama yayınlamayı tercih etmedi. Bu bakış açısına ilişkin potansiyel sorun, herkesin bilişim teknolojisi anlamaması ve sorununu açıklığa kavuşturmak için nereye gideceğini bilmemesidir. David Veksler, bilim dalında yüksek lisans derecesine sahiptir.  David Veksler konuya yönelik şunları söyledi:

Şirketin, kullanıcıları Paypal aracılığıyla kripto para alım satım işlemlerini yapmalarına izin vermemesi mantıksız değil. Ama yine de tam olarak bilmiyorum… Size söyleyebileceğim tek şey, müşteri hizmetlerinde verilen bilgilerin sahte olduğu, ancak e-postanın dijital imzalar da dâhil olmak üzere yasal olduğudur. Paypal hesabım ile hiç bir zaman kripto almadım ya da satmadım. E-posta şirket politikasının okunması, kripto para karşılığı ticaretinin yasaklanmasından hiç bahsetmiyor. Şirketin topluluk sayfasında, sorunun çözüldüğü etiketlenmiş gibi görünüyor. Kullanıcıların e-posta yoluyla müşteri temsilcileri tarafından onaylanması bence sahtedir.

E-postalar nasıl taklit edilebilir?

Mesele şu anda e-postaların nasıl taklit edildiğidir. Perps, resmi bir şirket web sitesi e-posta dizgisini ve kullanıcı adlarını güvence altına aldı. David Veksler e-postaların nasıl taklit edildiği konusunda şu açıklamaları yaptı:

SMTP protokolünde gönderici adresi için alan doğrulama işlemi yok. Bazı sağlayıcıların kullandığı ayrı, isteğe bağlı Gönderen Kimliği çerçevesi var. Bu e-posta da bu protokolle imzalandı. Ancak bunu açıklayamıyorum.

Bir forum yorumcusu ise konuya yönelik şunları söylüyor:

Oldukça kolay bir işlem. Herkes, saldırıya uğramış BTC ile ilgili veritabanlarını indirebilir. (Bitcointalk veritabanı, BTC veritabanı vb.). Daha sonra scammer, BTC ile ilgili e-postaların listesini alır ve tam adları içeren başka bir veritabanına çapraz referanslar gönderir. Şimdi scammer, BTC kullanıcılarının tam adları ve e-posta adreslerinin bir listesini içerir. Ayrıca birçok durumda kullanıcı adı, parola karması, DOB, meatspace adresi, ssn, hangi veritabanını kullandıklarına bağlı olarak diğer her türlü özel veriyi de listeler. Sonra sadece elde ettiğiniz bu bilgiler ile bazı spam e-postaları gönderebilirsiniz.

News.bitcoin

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin