İnternet devi Google Ethereum’u ağırlıyor
İnternet devi Google Ethereum’u ağırlıyor

Google’ın kripto para reklamları yasağına karşı dava açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google’ın kripto para reklamları yasağına karşı Rusya’da dava açıldı. Google, kripto parayla ilgili reklamlara yönelik kısıtlamaları açıkladıktan sonra Rusya’da Google aleyhinde dava açıldı. Girişimci Vladimir Orehov, Google’dan 2 milyar ruble tazminat talep ediyor. Vladimir Orehov, yasağın kendisini kripto projelerine yatırım yapma ve yatırımcıları kendi iş girişimlerini finanse etme fırsatlarından mahrum bırakacağını iddia ediyor.

Google’ın kripto para reklamları yasağı Rusya’da tepkiye yol açtı

Google’ın kripto para ve reklam içeriğinin sınırlandırılmasına karar verme kararı, Rusya Federasyonu’nda tepkiye yol açtı. Basına yansıyan haberlere göre, Rusya’daki bir iş adamı, Google’ın kripto para reklamları yasağı nedeniyle Rusya’da faaliyet gösteren Google karşı bir dava açıyor. Vladimir Orehov bu davada, iş fırsatlarını kaçırdığını ve bu nedenle de para kaybedeceğini iddia ediyor. Vladimir Orehov, 2 milyar ruble (neredeyse 35 milyon ABD Doları) tutarındaki ödenmemiş kazançları için tazminat almakta ısrar ediyor.

Rus kripto girişimcisi, yasağın kendisini kripto projelerine yatırım yapma fırsatından mahrum bırakacağını ve iş planlarını desteklemeye istekli diğer yatırımcıları bulmasını engelleyeceğini söyledi. Vladimir Orehov yasağın neden olduğu “ahlaki zararın” telafi edilmesini istiyor. Ayrıca Google’ın yasağı kaldırılması konusunda da ısrar ediyor. Dava Zamoskvorechye Bölge Mahkemesi’nde açıldı. Basın sekreteri davanın 15 Mart’ta açıldığını doğruladı.

Google’ın kripto para reklamları yasağına karşı dava açılıyor.
Google’ın kripto para reklamları yasağına karşı dava açılıyor.

Yasak Rus kripto girişimcilerini olumsuz etkiliyor

Bu haftanın başlarında Google, ICO’lar, kripto para birimi takası, cüzdan ve kripto para ticareti ile ilgili içerik reklamlarını kısıtlamayı planladığını duyurdu. Google, yeni kuralların Haziran 2018’e kadar uygulanacağını belirtiyor. Politika değişikliği, Facebook’un kripto para reklamlarına ilişkin yasağını yayınlamasından haftalar sonra gerçekleşti.

Vladimir Orehov, kripto para birimi projelerine yatırım yaptığını ve desteklenmeyi bekleyen fikirlere sahip olduğunu söyledi. Vladimir Orehov, Rusça bir mobil cüzdan ve bir kripto ödeme sistemi ile bir kripto ATM ağı geliştiriyor. Ayrıca Haziran ayında bir ön satış ile ICO’lara yatırım yapmayı da denedi. Vladimir Orehov, ICO aracılığıyla toplam 2 milyon dolarlık bir sermaye elde etmeyi umuyordu.

Yasak bilgiye erişim hakkını ihlal ediyor

Vladimir Orehov, yaklaşan yasak nedeniyle “bir gecede” potansiyel yatırımcılara erişimini kaybetmekten yakınıyor. ICO reklamlarına getirilen kısıtlamalar ile kendisine token satışı yapan diğer işletmeler hakkındaki faydalı bilgilerden yoksun kaldığını söylüyor. Vladimir Orehov bu yasağın,  “umut verici yatırımlar” için kaçırılmış fırsatlara yol açtığı ve gelecekteki gelirini etkileyeceği konusunda ısrar ediyor. Vladimir Orehov, yasağın yasadışı olduğunu ve bilgiye erişim hakkını ihlal ettiğini de düşünüyor.

“Google gibi hareket etmem ve bu tür kararlar almak için acele etmem.”

Moskova’daki yasal işlem hakkındaki haberler, Devlet yetkililerinin kripto para karşılığı reklamları kısıtlamaya yönelik çağrılardan sonra geliyor. Parlamenter Mevzuat Komitesinin ilk Başkan Yardımcısı Mikhail Emelyanov, kripto para reklamlarının yasaklanmasının buna değmeyeceğini düşünüyor. Kripto para birliğine olan güvensizliğine rağmen, insanların seçim yapma hakkına sahip olmaları gerektiğine inanıyor. Ayrıca Mikhail Emelyanov açıklamasına şu sözleri ekledi:

Bu yüzden Google gibi hareket etmem ve bu tür kararlar almak için acele etmem. Birçok kişi kripto para ticaretinden zarar görecek ama bu kripto para reklamlarının tamamen yasaklanması gerektiği anlamına gelmez. Her zaman her şeyi yasaklamamalıyız. İnsanların düşünme yeteneği ve seçme hakkı vardır.

Bununla birlikte Rus milletvekili, kripto para ticareti yapan yatırımcıları bu yatırımların sonucunda karşılaşabilecekleri olumsuzluklar adına uyardı. Aynı zamanda bir başarısızlık durumunda hükümet kurumlarını suçlamamaları konusuna da dikkat çekti.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin