paypal
PayPal CEO Web Zirvesinde ana akıma seslendi: “kripto paraların zamanı şimdi geldi”

PayPal CEO Web Zirvesinde ana akıma seslendi: “kripto paraların zamanı şimdi geldi”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

PayPal CEO’su ve Başkanı Dan Schulman, Çarşamba günü büyük Web Zirvesi etkinliğinin ilk gününde sahneye çıktı ve tahmini 100.000 katılımcıya kripto para birimi için “şimdi zamanın geldiğini” söyledi.

New York Times köşe yazarı Andrew Ross-Sorkin ile 2020 online teknoloji konferansı için röportaj yapan Schulman, dijital para birimlerinin yakın zamanda ana akıma girip günlük ödeme aracı haline geleceğini iddia etti. Küresel koronavirüs salgını, tüketicilerin “nakit parayı bırakması” gibi çeşitli eğilimleri hızlandırdı.

Schulman’a göre, “Pandemi, bu eğilimleri üç ila beş yıl [ve] beş ila altı ay arasında çekmiştir”.

Sözlerine şöyle devam etti:

Daha hızlı, daha ucuz, daha verimli bir finansal sistem, yeni ve modern bir teknoloji yaratabilirseniz, sisteme daha fazla insanı çekmek, dahil etmek, maliyetleri düşürmeye yardımcı olmak için iyi olacağını düşünüyorum. Birçok insan için finansal sağlığı teşvik ediyor… Bu nedenle, uzun vadede, her türden dijital para biriminde çok iyimserim.

PayPal, Ekim ayında, kullanıcıların önümüzdeki yılın başlarında 28 milyon tüccar için bir finansman aracı olarak kripto para birimi ile işlem yapmalarına izin vermeye başlayacağını duyurmuştu. Şirket, ABD’den başlayarak, müşterilerin PayPal cüzdanında kripto para satın almalarına, satmalarına ve tutmalarına izin veriyor. Schulman, şirketin önceden pazar araştırması yaptığını ve PayPal tabanının % 54’ünün kripto tekliflerini istediğini söyledi:

Düşündüğümüz gibi, dijital cüzdanlar dijital para birimlerinin doğal bir tamamlayıcısıdır. 360 milyondan fazla dijital cüzdanımız var ve kripto para birimlerini benimsememiz gerekiyor.

Bitcoin volatilitesi daha önce Schulman’ın öncelikli endişesiydi ve onu, küçük tüccarların karlarını yok etme potansiyeline sahip “zayıf bir para birimi” olarak görüyordu. PayPal, bu sorunun üstesinden gelmek için tüketicilerin satın alma anında kripto para biriminin tam döviz kurunu bilmelerine olanak tanıyarak oynaklık riskini ortadan kaldıracak.

“Bu, temeldeki kripto para biriminin faydasını destekliyor ve onunla sadece iniş çıkışlarını sürmekten daha fazlasını yapabilirsiniz” dedi. “Aslında, bunu 28 milyon tüccarımızda ticaret yapabilecek bir araç olarak alıyorsunuz.”

Schulman’a Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Facebook CTO’su Mike Schroepfer ve Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban da katıldı.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin