PAXOS
PayPal ile iş birliği yapan Paxos, 142 milyon dolarlık finansman turunu kapattı

Paxos bu yıl daha fazla varlığa dayalı token çıkarmayı planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Paxos CEO’su Charles (Chad) Cascarilla’ya göre, popüler stabil coin üreticisi Paxos Standard Token (PAX), kıymetli metallerin ve diğer geleneksel varlıkların tokenizasyonu üzerinde çalışıyor.

Değerli metallere dayalı bir token standartını bu yıl tedavüle çıkarmayı planlayan Paxos CEO’su, proje üzerinde uzun süredir çalıştıklarını ifade ediyor. PAX, şu anda piyasa değerine göre 113 milyon dolar sermaye değeri ile dördüncü en büyük stabil coini konumunda.

Altın tokenlerinin kasada bulunan altına eşit olacağını söyleyen Cascarilla, aynı yaklaşımın tasarlanmakta olan menkul kıymet tokenlerine uygulanabileceğini ekledi.

Geleneksel hisse senetlerinin ve tahvillerin tokenizasyonu konusunda Cascarilla, bu konuda düzenleyici onaylara ihtiyaç olunduğunu bu yüzden çalışmaların devam ettiğini söyledi. Fakat Cascarilla çalışmaların 2019 yılı için meyvelerini vereceğini düşünüyor.

Geleneksel finansal varlıkların tokenizasyonu yatırımcıları kripto alanına çekecek

Emtialar, gayrimenkuller ve hisse senetleri dahil olmak üzere gerçek varlıkların tokenleştirilmesi, çok sayıda oyuncunun Blockchain teknolojisine adım atmasını sağlayacak olup kripto alanında oldukça üzerinde durulan bir durum.

Ocak ayında, Belarus merkezli bir borsa Currency.com, tokenize edilmiş menkul kıymetler için ticaret platformunu başlattı. Kullanıcıların Bitcoin veya Ethereum gibi kripto paraları kullanarak, Apple veya altın payı gibi geleneksel varlıkların fiyat hareketlerine göre işlem yapmalarını sağlıyor. Aynı ayda, DX.Exchange adı verilen başka bir kripto para borsası, dev şirketlerin hisse senedi alım satım işlemlerini başlattı.

Borsada, her bir tokenin bir hisse ile desteklendiği ve sahiplerinin dahil olmasalar bile, aynı nakit temettü hakkına sahip olacakları, Nasdaq’da listelenen 10 şirketin payına dayalı dijital tokenler sunuluyor.

Paxos tokenleştirme projeleri ile adaptasyona destek veriyor

Bununla birlikte, tamamen düzenlenmiş bir “banka benzeri” finans kurumu olan Paxos’un CEO’su, şirketinin gerçek dünyadaki varlıkların geniş çaplı token kodunu kırmaya yaklaştığına inanıyor.

Cascarilla’ya göre, Paxos, ABD hisse senetlerinin ve tahvillerinin büyük çoğunluğunun bulunduğu Depositotory Trust Company’de (DTC) bir hesabı olan tek kripto şirketi. Ayrıca, Şirketin CEO’su Federal Reserve Ulusal Yerleşim Sistemi yanı sıra uluslararası bankacılık ağı SWIFT’in Paxos’un çeşitli varlıkları taşımasına izin verdiğini söylüyor.

cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin