Patrick Griffin: “Ölçeklenebilirlik odanın içindeki fildir.”
Patrick Griffin: “Ölçeklenebilirlik odanın içindeki fildir.”

Patrick Griffin: “Geleneksel finansal düzenlemeler DLT üzerine uygulanabilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple Business Development Projesi’nin EVP’si Patrick Griffin, bir kripto ortamı kanalı olan Finextra ile dağıtık defter teknolojisi (DLT) hakkında konuştu.

Patrick Griffin: “Ölçeklenebilirlik odanın içindeki fildir.”

Ripple yetkilisi, ölçeklenebilirliğin Bitcoin dahil olmak üzere kripto para alanında büyük bir sorun olduğunu belirtiyor. Ayrıca, teknoloji için düzenleyici bir çözümün, geleneksel finansal düzenlemelerini DLT üzerine uygulamak olduğunu da söylüyor. Uzman, ölçeklenebilirliğin odanın içindeki fil olduğunu söyleyerek konuşmasına başlıyor ve Bitcoin gibi birçok sistemde gerçek sınırlamaya neden oluğunu VISA ve MasterCard gibi servislerle karşılaştırarak açıklıyor:

İnsanlar Bitcoin hakkında konuştuğunda, bunun Visa veya MasterCard’a kıyasla saniyede yaklaşık yedi işlem gerçekleştirebilen bir sistem olduğunu biliyor.

“Koruyucu düzenlemeler bugün bile aynı durumda.”

Ayrıca uzman, bu geleneksel ödeme sistemlerinde uygulanan düzenleyici çerçeve hakkında da konuşuyor. Griffin’e göre, mevcut uyum ve düzenleyici rejimler, sınır ötesi havale için tüketici işletmeler düzeyinde bile büyük ölçüde değişmemiş durumda. Uzman konuya yönelik şunları söylüyor:

Bugün yürürlüğe konulan koruyucu düzenlemeler, bu altyapının en üst noktalarına iyi oturuyor ve bu altyapı, gerçekten de sadece borçların ödenmesini kolaylaştırmak ve ödemelerden kaynaklanan kredileri kaldırmakla ilgili.

Banco Santander’den bir yetkili, Ripple ile olan ortaklığı anlatıyor

Daha sonra, finans yetkilisi, bu teknoloji durumunda yeni düzenlemelerin gerekli olmadığını belirtiyor. Ancak Griffin, bunun alandaki düzenleyici çerçevelere yönelik tek bir yaklaşım olduğunu da ekliyor.

Son zamanlarda Banco Santander’den bir yetkili, Ripple ile olan ortaklığından bahsetti. Şirketin, Ripple ile el ele vererek uluslararası ödeme senaryosunu iyileştirmeyi ve geliştirmeyi hedeflediğini belirtti. Ripple ile çalışmanın, müşteri güveni, şeffaflığı ve hesap verebilirliği sağlamalarına yardımcı olacağını açıkladı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin