14 Mart Bitcoin analizi: BTC için dipten alım fırsatı mı?
14 Mart Bitcoin analizi: BTC için dipten alım fırsatı mı?

Bitcoin 10 Ekim fiyat görünümü: BTC düşüşü derinleşir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 10 Ekim fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün 6.650 dolar üzerinde yükselmek için mücadele etti.
  • Yeni gün ile birlikte Asya işlem saatlerinde Bitcoin’in 6.650 dolar seviyesinin altında hızlı bir düşüş yaptığını gördük.
  • Bu düşüş toparlanmaya çalışan Bitcoin piyasasını yeniden 6.500 dolar bandına kadar itti.

Bitcoin son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında yüzde 1,58 oranında değer kaybetti. Türk kripto borsalarındaki son duruma baktığımızda 1 BTC’nin sabah saatlerinde Paribu borsasında 39.944 TL, BtcTurk kripto borsasında 39.955 TL ve Sistemkoin kripto para borsasında 39.959 TL’den el değiştirdiğini görüyoruz.

Bitcoin 10 Ekim fiyat hareketleri

Dün 6.650 dolar üzerinde kalmaya çalışan Bitcoin, gün ortasına doğru aşağı yönlü bir gevşeme yaparak saatlik grafikte hareketli ortalama seviyelerine tutunabildi. Ve bu seviyeden yükselişe geçti. Fakat gelen yükselişin de momentumu zayıf kalınca günü ancak 6.660 dolar seviyelerinde tamamlayabildi.

Yeni günün ilk saatlerinde ise ağır bir satış baskısına maruz kalan piyasa, Bitcoin başta olmak üzere birçok önemli kripto paranın düşmesine neden oldu.

Gelen bu satış baskısı ile toplam kripto para sermayesi 216 milyar dolar seviyelerine gerilerken, Bitcoin’de 6.510 doları görmüş oldu.

Fakat 6.500 dolara yakın seviyelerde alıcılar ile karşılaşan Bitcoin, yazımızın yayına hazırlandığı saatte bu noktadan hızlı bir yükseliş ile fiyatını 6.550 dolara kadar çıkardığını görüyoruz. Fakat sabah saatlerinde dalgalı seyrin devam etmesi göz önünde bulundurarak, fiyatın henüz nereye gideceğine dair kapanış mumları görülmedi.

Genel görünümün düşüş yönlü olduğu piyasada, 6.500 dolar oldukça kritik bir seviye olarak duruyor. Gün içerisinde bu seviyenin altındaki kapanışlar düşüşü daha da derinleştirebilir.

Öte yandan alıcıların gün içerisinde pozisyon açmaları 6.600 dolar seviyelerine konumlanmış 100 ve 200 HO seviyelerine ulaşılmasını sağlayabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Son düşüş saatlik MACD’nin sat sinyali vermesine neden olurken Stokastik osilatörün de aşırı alım bölgesi konumunda hızlı bir şekilde aşağı yönlü hareket ettiğini görüyoruz. Buna paralel olarak RSI ve CCI göstergelerinin düşük seviyelerde olduğunu da görüyoruz. İlerleyen saatlerde gelebilecek tepki alımları bu değerlerin de olumluya dönmeye başlamasıyla hızlanabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin