Aylık Bitcoin madenciliği geliri Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
Aylık Bitcoin madenciliği geliri Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Paraguay dünyanın en büyük kripto madencilik merkezi olmak için kolları sıvıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Paraguay hükümeti ve Blockchain Teknoloji Vakfı “Commons Foundation” geçtiğimiz günlerde, dünyanın en büyük madencilik çiftliğinin inşası için ülkeyi teknolojik yenilikler açısından bir referans olarak konumlandırma çabası içinde bir temel oluşturacak anlaşmayı  imzaladı.

Commons Foundation ve Paraguay arasında anlaşma imzalandı

Commons Foundation’dan yapılan basın açıklamasına göre, “Altın Kaz Projesi” olarak adlandırılan proje, özellikle turizm endüstrisi ve ticari gelişimiyle tanınan, ülkenin ana şehirlerinden biri olan Ciudad del Este’de uygulanacak.

Sözleşme, Paraguay hükümetinin, dünyanın en büyük temiz enerji santrali olan ‘Itaipu’ Hidroelektrik Santrali’nin yakınında yer alan yaklaşık 50 kilometrekarelik bir arazinin kullanımı için belirli bir süre için sabit bir elektrik bedeli ile bir imtiyaz sağladığını gösteriyor. Bu süre Telekomünikasyon alanı ve tüm tesisler için 15 yıl olarak belirlendi.

Altın Kaz Projesinde temiz enerji ile kripto para madenciliği yapılacak

Commons Vakfı Başkanı Choi Yong-Kwan anlaşma ile ilgili oldukça memnun olduğunu ifade etti.  Sadece ekonomik faktörler için değil, aynı zamanda çevre dostu bir alternatif aradıklarını vurguladı:

Itaipu hidroelektrik santrali Paraguay elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10 ila 20’sini karşılıyor. Üretilen elektriğin yüzde 80’inden fazlası ise yurt dışına ihraç ediliyor. Paraguay’da dünyanın en büyük madencilik merkezini düşük maliyetli ve bol miktarda temiz enerji kullanarak inşa edeceğiz.

Blockchain Teknoloji Vakfı, projeyi finanse etmek için Paraguay yasaları uyarınca bir dizi satış öncesi ve bir Başlangıç ​​Değişim Teklifi düzenlemeyi planlıyor. Finansman mekanizmaları MicroBitcoin (MBC), BTC (Bitcoin) ve Ethereum (ETH) yoluyla yapılacak.

Paraguay projeye çok önem veriyor

Paraguay başkan yardımcısı Hugo Velázquez Moreno, projeyi çok önemsediklerini belirterek, yalnızca vakfın hükümetten sözleşmeli destek almasının değil, gelecekte anayasa ile bu yeni sanayiye uyum sağlamayı umuyor:

Paraguay hükümeti, Commons Vakfı’nın “Altın Kaz” projesine aktif olarak destek verecek ve anayasa değişiklikleri yoluyla vergi indirimleri sağlayacak.

Bu tür bir destekle, Bay Choi Yong-Kwan, projede başarılı olma olasılığının yüksek olduğuna dair güvence verdi:

Dünyanın en büyük kripto para madenciliği merkezi ve dünyanın en büyük kripto para borsası olma vizyonundaki “Altın Kaz” projesi  ile dünya standartlarında ekosistem oluşturacağız.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin