Pantera Capital CEO'su 4 popüler altcoin’e dikkat çekiyor
Pantera Capital CEO'su 4 popüler altcoin’e dikkat çekiyor

Pantera Capital, 71 milyon dolarlık yeni bir kripto fonu başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain yatırım şirketi Pantera Capital, kamuya açık belgelere göre 71 milyon dolarlık yeni kripto fonu başlattı.

Şirket tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Çarşamba günü sunulan bir dosyada, Venture Fund III olarak adlandırılan yeni yatırım planının 31 Temmuz’da ilk teklifine başladığını ve 90 yatırımcıdan 71.44 milyon dolar aldığı bildiriliyor.

Yapılan açıklamalardada, şirketin toplam 175 milyon dolarlık bir hedefe ulaştığı belirtiliyor. Ancak, bu aşamada Pantera’nın fon için ne kadar talepte bulunacağı hala açık gözükmüyor.

Pantera Capital fonuna ilgi büyüyor

SEC’e yapılan önceki başvurulara bakıldığında, firmanın topladığı miktarı 2016 yılında girişim fonu II’ye göre en az 13 milyon dolar arttırdığı görülüyor. Aynı şekilde firmanın 2017 yılında ICO fonu için topladığı miktara göre yeni fonunu 25 milyon dolar artırdığı izleniyor.

Pantera ayrıca Çarşamba günü bir blog yazısı yayınladı. Yazıda “Venture Fund III’ün” bu ayın başlarında New York Menkul Kıymetler Borsası’nın ana şirketi olan ICE tarafından başlatılan bir kripto para ticaret platformu olan Bakkt’a yatırım yaptığı da yazılıyor.

Rapor edildiği gibi, yatırım şirketi, son beş yıl içinde, çeşitli kripto para projelerindeki paylarından %10’luk bir getiri kaydetti. Pantera; Bitstamp, Korbit ve Shapeshift gibi kripto borsalarına ve Circle ve Ripple gibi ödeme startup’larına yatırım yaptı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin