kripto para vergisi
Güney Kore kripto para vergisi konusunda son aşamaya geldi

Güney Kore Hükumeti, kripto para borsalarını yasadan çıkardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Hükumeti, yaptığı basın açıklamasında, girişim şirketlerinin yararlandığı yasadan kripto para borsalarını çıkardığını açıkladı. Güney Kore Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Bakanlığı (SME) ve Startups (MSS), kripto para borsalarını “girişimcilik olarak görmeyip, teşvik etmeyecek”, girişim şirketlerinden hariç tutacak. Kripto para borsalarını, barlar ve gece kulüpleri gibi sadece para odaklı girişimlerle bir tutacak.

Güney Kore Hükumeti spekülasyonlarla daha fazla uğraşmak istemiyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Bakanlığı, kripto ticareti ve ICO’lara destek vermekteydi. Ancak çok fazla spekülasyon gibi sorunlar ortaya çıkınca, hükumet kripto girişimleri kurumsal olarak teşvik etmekten vazgeçti. Yapılan açıklamada, Kripto para değişim borsaları özellikle hedef alınmadığı belirtildi.

MSS Blockchain ile ilgileniyor

Kripto para ticareti yerine MSS’nin Blockchain teknolojisine yöneldiğini görüyoruz. Hükumet düzeyinde Blockchain teknolojisine ve ilgili şirketlere desteklerin süreceği belirtildi. Güney Kore Hükumeti hala kripto teknolojisini organize etme sürecindedir. Bugün, Güney Kore merkezli kripto ticaret platformları, vergi ödemek ve ağır şartlara sahip olan mevzuata uymak zorundadır. Ayrıca, kripto borsaları Güney Kore Hükumeti tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmektedir.

Öte yandan, ülkede Blockchain teknolojisi devrimci bir çözüm olarak görülüyor. Bu hafta, hükumet 2019 yılında Blockchain teknolojisi yatırımları için yaklaşık 4,4 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığını açıkladı.

Coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin