featured

Pantera Capital analizi: Bitcoin yarılanmasının ardından BTC fiyatı 148 bin dolara ulaşabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto topluluğu Nisan 2024’te yapılması planlanan Bitcoin yarılanmasını beklerken Pantera Capital uzmanları tarihsel kalıpların önemli bir fiyat artışını teşvik edebileceğini öngörüyor. Pantera, Bitcoin’in en uzun süreli negatif yıllık getiri döneminden çıktığını ve bunun da piyasa dinamiklerindeki potansiyel değişimlere işaret ettiğini vurguluyor.

BTC fiyatı 148 bin dolara ulaşacak mı?

Pantera, fiyat artışı beklentisiyle yarılanma olaylarına yol açan artan talebin tarihsel eğilimini vurguluyor. Özellikle ilk yarılanma yeni Bitcoin arzını yüzde 17 oranında azaltmış ve hem arz hem de fiyat üzerinde derin bir etki yaratmıştır. Bununla birlikte sonraki yarılanmaların fiyat üzerindeki etkisi, yeni arzda yaşanan düşüşler nedeniyle azalabilir.

Pantera’nın analizine göre 20 Nisan 2024’te yapılması planlanan bir sonraki yarılanma olası bir fiyat yörüngesine işaret ediyor. Tarih tekerrür ederse Bitcoin yarılanmadan önce 35 bin dolara yükselebilir ve yarılanma sonrasında 148 bin dolara şaşırtıcı bir sıçrama yapabilir.

Bitcoin yarılanmasının BTC fiyatına etkisi

Ardışık yarılanmalar nedeniyle fiyat üzerindeki azalan etki kavramı, Pantera’nın arz azalmaları analizinde tasvir edilmiştir. Bitcoin fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 26,353.86 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin

Her dört yılda bir blok ödüllerini azaltan önceden programlanmış bir olay olan BTC yarılanması, tarihsel olarak fiyat artışlarıyla bağlantılı olmuştur. Şu anda madencileri blok başına 6,25 Bitcoin ile ödüllendirirken yaklaşan yarılanma bu rakamı 3,125 BTC’ye düşürecek.

Pantera, Verimli Piyasalar Teorisi’nin bu tür olayların piyasada hesaba katılması gerektiğini öne sürdüğünü belirtirken Pantera’nın analizinin, arzın azaldığı bir ortamda talebin sabit kalması halinde fiyat artışları için potansiyel olduğunu gösterdiğini kaydetti.

BTC yarılanma olayına ilişkin beklentiler

Pantera Capital raporu, kripto piyasası yaklaşan yarılanmayı beklerken potansiyel sonuçlar hakkındaki tartışma ve spekülatif düşünceye katkıda bulunuyor. Sektör gelecekteki dinamiklerine yön verirken Bitcoin’in fiyat geçmişi, özellikle yaklaşan yarılanma olayı ışığında ilginç bir referans noktası olmaya devam ediyor.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin