Özbekistan kripto para alımlarını yasaklamaya karar verdi.
Özbekistan kripto para alımlarını yasaklamaya karar verdi.

Özbekistan kripto para alımlarını tamamen yasakladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Özbekistan kripto para alımlarını yasaklamaya karar verdi. Söz konusu yasaklama, lisanslı kripto borsalarında bile geçerli olacak.

Birkaç hafta önce Özbekistan’ın Ulusal Proje Yönetimi Ajansı birtakım düzenleme değişikliğine gitti. 6 Aralık’ta yapılan düzenlemeler, kamuoyunda dijital paraların satın alınmasına ilişkin bazı engellerin geleceği hissiyatını yaratmıştı.

Lisanslı borsalar da kripto para yasağına dahil

Başka bir deyişle, Özbekistan vatandaşları, ülke içinde lisanslı kripto borsalarında bile, artık dijital para birimlerini yasal olarak satın alamayacaklar. Özbekistan’ın geri adım atması ve kriptonun ülke içinde daha fazla yayılmasını önleme kararı dünya çapında sayısız tartışmaya yol açtı.

Kararı veren ajans yeni yasağın getirilmesinden önce yatırımcıların dijital varlıklarını satmasına izin verdi. Kripto para sahiplerinin paralarını ülke içindeki iki kayıtlı platformda satmalarına izin verildi: Forklog ve Sputnik.

Şu ana kadarki bilgilere göre bu haber, kripto para birimlerinin Özbekistan’da meşru bir ödeme yöntemi olarak kullanımının sonu gibi görünüyor.

Karar tüm dünyayı şaşırttı

Özbekistan bir kripto para ülkesi olmasa da, hükümetin kripto paralara karşı katı duruşu birçok kripto para meraklısını oldukça şaşırttı. Özbekistan henüz kripto ve Blockchain için bir cennet değildi ama kesinlikle bu yolda ilerliyordu.

Geçen yıl, Özbekistan hükümeti kripto para ticaretini yasal olarak kabul etti ve başkanlık kararnamesi sayesinde borsa lisanslanmasına izin verdi. Bu karar, kripto para birimlerinin ülkeye akmaya başlamasına izin vermenin ne kadar kolay olabileceğini göstermişti. Hükümetin bu döneme ilişkin eylemleri, ülkede kripto operasyonlarını genişletmeyi planladığını gösteriyordu.

Kore Blockchain İş Birliği ile gerçekleştirilen anlaşmanın, Özbekistan Devrimi 4.0’ın yürütülmesinde Özbekistan’a yardım sağlayacağı düşünülüyordu.

Projeyle birlikte ülkenin Blockchain ağını daha güçlü hale getirmeye odaklanması bekleniyordu. Bir ticaret platformu ve bir Blockchain akademisi kurma planları bile vardı ve ICO’ların yasallaştırılması söz konusuydu. Ancak son kararla ülkede kripto alımları tamamen yasaklandı. Ancak hükümet, gelecekte yabancı projelerin, yatırımların ve kuruluşların Özbekistan’a gelebileceğine inanıyor gibi görünüyor.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin