4 kripto para
4 kripto para

2020’de kaç tane altcoin düşük hacimden dolayı piyasadan silinebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir kripto varlığın traderlar için cazip olması için likiditeye sahip olması gerekir. Günlük hacim olmadan ticaret sağlıklı şekilde yapılamaz ve son bulgular altcoin’lerin %95’inin hacimsizlik tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Binlerce altcoin ölüyor

Tradingview.com’a göre, bugünkü küçük ölçekli düşüşte bile, Bitcoin hâkimiyeti hâlâ %70’in üzerinde. Bu, yine, altcoinlerin cezalandırıldığı anlamına geliyor.

2019, altcoinler için korkunç bir yıl oldu. Çoğunluğu yılın başına kıyasla yılı daha düşük değerlerde bitirmek üzere. Gelecek yıl, likidite ve hacimler dramatik bir şekilde düşüşe geçerse çoğunluğu için durum daha da kötü olabilir.

2019 başında kripto para analisti Willy Woo, altcoinlerin likiditesini incelediğinde yaklaşık 99’unun likit olmadığı gibi çarpıcı bir tespitte bulunmuştu.

Bugün, The Block’un araştırma direktörü Larry Cermak, bu durumu yeniden ele aldı ve çoğu altcoinin fiyata göre değil, likidite açısından sıfıra gidebileceğine dikkat çekti.

Kripto paraların %95’inin likiditesi yok ve %2’si kadarının ise çok az likiditesi bulunuyor. Shitcoinlerin çoğu 0’a giderek değil likiditesizlikten ölecek.

Şu an, Coinmarketcap 4.960 kripto para ve token listeliyor. Bu altcoinlerin sadece ilk 20’si ölçülebilir likiditeye sahip.

Bitcoin şu anda neredeyse tümünden ve ardından gelen kripto para Ethereum’dan beş kat daha fazla likiditeye sahiptir. Bitcoin ayrıca XRP, BCH, Litecoin ve EOS da dahil olmak üzere diğer tüm kripto para birimlerinin 10 katından fazla likiditeye sahip. Araştırmada stabilcoinler hariç tutuluyor.

İlk 100’de bile, listenin altında kalan Bytecoin, Electroneum, Crypterium, SNX, SOLVE ve Centrality’yi içeren hacimlerin çok düşük olduğu görülüyor. Piyasa değeriyle ilk 100’ün altında kelimenin tam anlamıyla likiditesi olmayan binlerce altcoin bulunuyor.

2019’un sonuna geldiğimiz şu günlerde yılı pozitif bölgede bitirmeye hazırlanan birkaç altcoin harici diğerleri için 2018 kripto kışının tekrarı oldu diyebiliriz.

Bir yıl daha yaşayabilecek olanların fiyat hareketini beslemek için aktif olarak alınıp satılması gerekiyor. Geri kalanların yavaş yavaş hafızalardan kaybolmaları nedeniyle kripto para mezarlığına eklenmesi muhtemel.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin