oyun endustrisi
Oyun endüstrisi Blockchain ile çağ atlamaya hazırlanıyor

Oyun endüstrisi Blockchain ile çağ atlamaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Oyun endüstrisi en yeni elemanları olarak  Blockchain oyunları olarak kabul ediliyor. Oyun meraklıları ise Blockchain’e ayak uydurmaya başladı bile. Ancak, ana akıma beklenenden daha fazla insan girebilir.

Şu anda oyun geliştiricisi Arcade Distillery’nin PS4 için tasarlanmış ve Ethereum Blockchain üzerine inşa edilen değişimi mümkün olmayan tokenlere (NFT’ler) sahip olacak yeni bir oyun başlatmaya hazırlandığı yönünde bir söylenti  var.

Plague Hunters oyun endüstrisi alanında devrim yapmaya hazırlanıyor

Arcade Distillery’nin en yeni oyunu olan Plague Hunters, bazı PvP unsurlarıyla birlikte gelen tek oyunculu bir oyun ve sıra tabanlı strateji RPG oyunu. Oyun, PS4’teki başarılı bir oyun olan Plague Road’ın devamı. Oyun geliştiricisi PS4, PS Vita,  Nintendo Switch ve Xbox One gibi rakip konsollar için versiyonlar üretiyor.

Ücretsiz oynanabilen oyun, Sony inceleme sürecinden geçmiş olan P2P işlem pazarı ile birlikte geliyor. PlayStation’ın tüm şart ve koşullarını başarıyla geçti. Ayrıca pazarda önemli sayıda Blockchain öğesi bulunduğundan, ana oyun pazarına girmesi sektör için büyük bir kazanç olacak. Blockchain tabanlı bir oyunun ilk kez denetimden geçmiş olması önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Plague Hunter’ın silah ve birimler gibi oyun içi varlıkları, Ethereum Blockchain’de değişimsiz tokenlerle alınabilecek. 2019’un ilk çeyreğinde piyasaya çıkması planlanan oyun, PC ve Nintendo Switch versiyonlarına da sahip olabilir. Şirket ayrıca Xbox One ve mobil sürümlerine de bakıyor.

Ama… Plague Hunters yalnız değil

Oyun geliştiricilerinin Blockchain’den öğrenecekleri şeyler, bu teknolojinin mevcut oyun eğilimlerinden faydalanabilmelerine yardımcı olabilir. Örneğin, çok oyunculu hayatta kalma oyunu Fortnite’ın oyun içi satın alımlardan 1 milyar dolar kazandığını bildirdi.

Şimdi Mythical Games adı verilen bir oyun girişimi Blockchain’den yararlanmak için kolları sıvamış durumda. Girişim, kısa bir süre önce A Serisi fonlamada 16 milyon doları aştı. Bununla birlikte, Ethereum yerine, oyuncuların sahip olduğu ekonomileri oluşturmak için EOSIO Blockchain’ini kullanacak.

CEO John Linden, fon toplama konusunda şunları söyledi:

Galaxy, Javelin ve diğer yeni yatırımcılarımızdan gelen yatırımlar, oyun geliştirmeye yönelik yeni bir yaklaşımda bulunmamıza, oyunculara ve içerik oluşturuculara sevdikleri oyunlarda daha fazla pay vermemize olanak tanıyacak. Bu yeni ekonominin yakın zamanda oyun sektörüne hükmetmeye başlayacağına inanıyoruz. Bu da endüstri için daha da büyük bir adreslenebilir piyasaya yol açıyor.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin