Vitalik Buterin’e göre oy kullanmak için Ethereum güvenli mi değil mi?
Vitalik Buterin’e göre oy kullanmak için Ethereum güvenli mi değil mi?

Oy kullanmak için Ethereum güvenli mi değil mi? Vitalik Buterin açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Swiss City hükumetine dijital oylamadan önce Blockchain oy pusulalarını test etmelerini önerdi. Blockchain endüstrisine verdiği destekle bilinen İsviçre Zug kenti, geçtiğimiz günlerde hem oylama sistemi hem de yerel halkın Blockchain teknolojisine ilişkin kimliklerini temel alacak bir oy kullanma pilotu başlatılacağını duyurdu. Peki oy kullanmak için Ethereum güvenli mi değil mi? 

Oy kullanmak için Ethereum güvenli mi değil mi? Vitalik Buterin açıklıyor
Oy kullanmak için Ethereum güvenli mi değil mi? Vitalik Buterin açıklıyor

Vitalik Buterin’e göre oy kullanmak için Ethereum güvenli mi değil mi?

Herhangi bir ülkede oylama en tartışmalı süreçtir ve aynı şey için Blockchain fikrini kullanmak mantıklı bir fikirdir. Attığı tweetle birlikte Buterin yetkililerin Blockchain kullanması gerektiğini, ancak ilk adım olarak oy pusulalarından başlamaları gerektiğini öne sürüyor. Buterin, Blockchain’in diğer yöntemlere göre daha güvenli bir kullanım durumu olduğuna dikkat çekiyor ve şunları söylüyor:

Oy pusulaları bağlayıcı değil dolayısıyla güvenlik riskleri çok daha küçük, doğrulanabilirlik için blokajlardan ve gizlilik için ZKP’lerden yararlanın.

uPort, Ethereum Blockchain’i üzerine kurulu açık bir kimlik programı

uPort, Ethereum Blockchain’i üzerine kurulu açık bir kimlik programı. uPort, kendi web sitesine göre şu şekilde tanımlanıyor:

Bireye kimlik sahipliğini geri getirir.

Kullanıcılar, kimliklerini Ethereum’a kaydedebilir, kimlik bilgilerini gönderebilir ve sorgulayabilir, işlemleri imzalayabilir ve anahtarları ve verileri güvenli bir şekilde yönetebilir. Tüm bu uygulamanın açık kimlik düzeni ile izin verilir. Bu Ethereum uygulaması, paylaşılan bir kimlik ağı oluşturmayı amaçlıyor.

Oylama uygulaması Ethereum ağında nasıl bir şey yapar?

Bu uygulama, bir kullanıcının bir kullanıcı tarafından ağdan topladığı kimlik bilgileri kümesine erişmesini sağlar. Kullanıcılar her zaman ne paylaşacağını seçebilir. uPort ayrıca, merkezi olmayan web için birlikte çalışabilir bir kimlik katmanı oluşturan kimlik ve mesajlaşma protokollerinden oluşur. Modüler açık kaynaklı bileşenler, geliştirici araçları ve mobil müşteriler, bireyin kullanıcılarıyla bağlantı kurmasına yardımcı olur. uPort’ın web sitesinde konuya yönelik şu açıklama yer alıyor:

Ethereum üzerinde inşa etmeyi kolaylaştırıyoruz.

25 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan e-oylama pilotu, şehrin daha fazla Blockchain uygulamasını benimseme girişimlerinin bir parçası olarak geliyor. Ayrıca bu şu anda devam eden bir dijital kimlik çalışmasıyla bağlantılı olacak.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin