Oxford Üniversitesi Blockchain için ultra modern tesis kuracak
Oxford Üniversitesi Blockchain için ultra modern tesis kuracak

Oxford Üniversitesi Blockchain araştırma merkezi kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Oxford Üniversitesi Blockchain teknolojisi araştırması için bir merkez oluşturacak en yeni üniversite. Oxford Üniversitesi’nin en eski Koleji olarak lanse edilen okul, dağıtık defter teknolojisi inovasyonunda ön planda olmak istiyor

Oxford Üniversitesi Blockchain için ultra modern tesis kuracak

Basında çıkan haberlere göre, Üniversite Blockchain teknolojisine adanmış ultra modern bir araştırma tesisi kurdu. Profesör Bill Roscoe FREng araştırma merkezinden sorumlu olacak bilim adamı. Profesör Roscoe, 30 yılı aşkın bir süredir uygulamalı şifrelemede, eş zamanlılık ve otomatik doğrulama konularında deneyim sahibi. Projeye yorum yapan Roscoe şunları söyledi:

Yeni merkez, Blockchain’in ana akım haline getirilmesine odaklanıyor. Bu vizyon, uygun Müşteri Tanıma (KYC) yönergelerine uygun olarak yeşil madencilik teknolojisi ile sağlanacak.

Sürdürülebilir madencilik faaliyetlerine odaklanan Profesör Roscoe, dağıtık defter teknolojisi (DLT) paradigmasında yer alan birçok konuda uzman bir ekip yönetecek. Ekip, yeşil madenciliğin dışında, aynı zamanda Blockchain güvencesi, mahremiyet, emanet ve Blockchain tabanlı borsa platformları için adil değişim protokolleri gibi alanlarda da çalışma yapmayı planlıyor. Tesis, ekonomi ve hukuk gibi dağıtık defter sektörüne uygulanan birçok disiplinde araştırma faaliyetlerini kapsayacak şekilde tasarlandı. Halihazırda, araştırma sektörün karşı karşıya kaldığı en önemli zorluklardan bazılarını, Blockchain’in ölçeklenebilirlik özelliği ile çözmede önemli gelişmeler yaşandı.

Üniversiteler ve Blockchain araştırmaları

Oxford Üniversitesi, Blockchain araştırma faaliyetlerini inceleyen ilk okul değil. Yüksek öğrenim kurumları uzun zamandır teknolojik ilerlemelerin ön saflarında yer aldı. Dağıtık defter teknolojisi, teknoloji temeli 90’lı yılların başında tecrübeli araştırmacılar Stuart Haber ve W. Scott Stornetta tarafından kavramsallaştırıldı.

Haziran ayında Stanford Üniversitesi, Blockchain teknolojisi araştırması için bir merkez oluşturulduğunu duyurdu. Oxford’da olduğu gibi, Stanford’un dağıtık defterleri laboratuvarı, mevcut dağıtık defter paradigmasını anlama ve geliştirmeye odaklanacak. Merkez, gizlilik ve Blockchain ölçeklenebilirliği gibi sorunların üstesinden gelmek için Ethereum Foundation, OmiseGo ve Protocol Labs gibi önemli dağıtık teknoloji kurumlarıyla birlikte çalışmayı planlıyor.

Unhashed

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin