Lloyd's of London kripto sigorta pazarına sessizce giriş yapıyor
Lloyd's of London kripto sigorta pazarına sessizce giriş yapıyor

Lloyd’s of London kripto sigorta pazarına sessizce giriş yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Asırlık sigorta piyasası olan Lloyd’s of London, kripto para hırsızlığına karşı sessizce koruma sağlıyor.

Salı günü duyurulduğuna göre, 30 kripto token’ın nitelikli bir muhafızı olan Kingdom Trust, doğal afet nedeniyle hırsızlık ve kayıp için sigorta kapsamı ve güvenliğini sağlamak için Lloyd’s pazarındaki sigortacılara nezaret ediyor. Bu yıl BitGo tarafından satın alınmaya yakın olan Kingdom Trust, nitelikli bir muhafızdır. Bu da, kripto paralara ait özel anahtarların, düzenlenmiş finansal kuruluşlar için kabul edilebilir bir standartta tutulması anlamına gelir.

Lloyd’s of London Kingdom Trust ile işbirliğine gidiyor

Kingdom Trust CEO’su Matt Jennings yaptığı açıklamada  şunları söylüyor:

Müşterilerimize açık ve şeffaf raporlama kullanarak düzenleyicileriyle uyumluluğu sağlamak için ihtiyaç duydukları çerçeveyi veren nitelikli velayet sağlıyoruz. Hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılara hizmet veriyoruz.

Geri adım atıldığında, ultra muhafazakâr sigorta dünyası, düzgün bir şekilde korunan dijital varlıkların teminat altına alınmasıyla daha fazla ilgilenmeye başlıyor. ABD’de, AIG, XL Catlin, Chubb ve Mitsui Sumitomo Sigortası basında yer aldı. Ancak şimdilik hepsi düşük bir profil tutuyor.

Lloyd’s da dikkatlice yayılıyor. Lloyd’un sendika gruplarından oluşan ve yasal olarak piyasaya yayılan yasal şemsiyesi olan şirket, kripto hırsızlık sigortası sunup sunamayacağı konusunda yorum yapmadı. Bunu yapan sendikaların ismini de vermedi.

Kingdom Trust’ın korumasını düzenleyen Illinois merkezli Safe Deposit Box Insurance Coverage (SDBIC) adlı komisyoncu, bunun muhtemelen piyasada varlık sınıfı hakkında biraz tereddüt olması nedeniyle olduğunu söyledi.

Gerçekten de, Lloyd’s of London geçen ay tüm sendikalarına bir yönerge yayınladı. Onları kripto varlıkları konusunda dikkatli davranmaları için uyardı. Yönetim temsilcilerinin altta yatan risklerde gerekli uzmanlığa sahip olmasını sağladı.

Bununla birlikte SDBIC başkanı Jerry Pluard, Lloyd’un yaklaşık 10 sendikasının bir heves gösterdiğini ve kripto risklerini değerlendirmede biraz aktif olduklarını söyledi.

Ek olarak, Pluard, Londra piyasasında kripto düşünen başka bir dizi sendika bulunduğunu belirtti. Ancak bunların bir politika evrağını hazırlamak için gerçekten üzerine atlamadıklarını söyledi.

Kingdom Trust CEO’su Jennings fikirlerini açıklıyor:

Yeni teknoloji ve mücadele testleri içeren güvenlik protokollerinin bir araya gelmesiyle Lloyd’s pazardaki sigortacıları güvence altına almayı başardı.

Jennings, Lloyd’s’un Kingdom Trust’ı sigorta etmesinin daha geniş bir sektör için bir kazanca sahip olduğunu belirttti. Ayrıca oldukça dayanıklı bir depolama sistemi ortaya koymanın maliyetleri herkes için düşürmeye başlayacağını söyledi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin