Overstock CEO'su Patrick Byrne hisselerini yatırım yapmak için sattı
Overstock CEO'su Patrick Byrne hisselerini yatırım yapmak için sattı

Overstock CEO’su Patrick Byrne hisselerinin yüzde 10’unu sattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Overstock CEO’su Patrick Byrne, yatırımcılara hisselerinin %10’unu neden sattığını açıklayan bir mektup gönderdi.

Overstock CEO’su Patrick Byrne hisselerini yatırım yapmak için sattı

Overstock CEO’su Patrick Byrne’nin hisselerinin %10’unu birkaç gün önce toplam 20 milyon dolar karşılığında sattığı bildiriliyor. CEO, yatırımcılara devir işlemini açıklayan “sıra dışı” bir mektup gönderdi. Gönderdiği mektubun içeriğinde şu ifadeler yer alıyor:

Endişelenmeyin hisselerimim 10’da 1’ini sattım çoğunluk kısmıyla hala daha sizin yanınızdayım. Zaten anlaşma gelirlerini de yine size yatırım yapmak için kullanacağım.

Byrne kararının ardındaki birkaç nedenden bahsetti. Ayrıca fonun büyük kısmı ile şirketin yan kuruluşlarını finanse edeceğini söyledi. Özellikle Byrne, fonu Overstock ve Medici Ventures‘a yeniden yatırım yapmak için kullanacağını belirtiyor. Bunun dışında, vergi yükümlülüğünü ödemek için parayı kullanacak olduğunu şu sözlerle açıklıyor:

Sam Amca’ya payını ödemem gerek. Unutma, bunu ben yapmadım. Washington bunu yaptı.

Overstock kripto para borsası kuracak

Overstock’un hamlesi fiyatını aynı zaman diliminde, %12 oranında düşürdü. Perakendeci, Hong Kong özel sermaye şirketi GSR Capital‘in Blockchain iştiraki tZero’ya 270 milyon dolara kadar yatırım yapacağını açıkladıktan sonra, Ağustos ayında hisse senedi %21 arttı. Yatırım, 1,5 milyar dolarlık bir değerleme ile yapılacak ve özel sermaye şirketi tZero’da yüzde 18 hisseye sahip olacak.

Overstock.com’un bağlı kuruluşu tZero, Eylül ayı sonlarında kripto para borsası başlatmak için bir ortak girişim kuracağını ve şirketin başka bir satın alma yoluyla alternatif bir ticaret sistemi için lisans alacağı bildirdi.

CNBC

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin