çin
Çin yine Bitcoin madenciliğini baskı altına almaya çalışıyor

Orta sınıf Çinliler kripto paralara yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’de orta sınıfa yönelik yeni bir anket yapıldı. Yapılan anket kripto paraların demografik açıdan popülerlik kazanabileceğini gösteriyor. Hatta, orta sınıf Çinlilerin yaklaşık yüzde 3’ünün, yatırım portföyünde Bitcoin veya kripto paralara yer verdiği görünüyor. Orta sınıf Çinliler tüm baskılara rağmen kripto paralardan vazgeçmemiş görünüyor.

Orta sınıf Çinliler kripto varlıkları uçucu olarak görüyor

Anket, Sohu Finance tarafından 500 kişilik bir ekiple gerçekleştirildi ve Çin’de orta sınıfından 100 bini aşkın katılımcıyla yapıldı. Veriler, orta sınıf üyelerinin yatırım yaparken %10’dan fazla olmayan kayıpları kabul edilebilir olarak görüyorlar. Bu durumda kripto varlıklarının uçucu olarak görüldüğü için isteksiz bir bakış açısı oluşturuyor.

Kripto paralar aynı listede bulunan diğer yatırım türleri daha alt sıralarda kalıyor. Kripto paralara yatırım yapan %3’lük orta sınıfın yaklaşık yarısı, yüzde 10’dan daha fazla olan kayıpları normal karşılıyor. Bu da, bu bireylerin riske karşı daha eğilimli olduğunu gösteriyor. Kripto piyasasının, özellikle de Bitcoin’in Çin hükümeti tarafından baskılandığı göz önüne alındığında, bu rakamların fırtına öncesi sessizlik olduğu anlaşılıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin