ICO'lar 2014'ten bu yana 21,9 milyar dolar arttı
ICO'lar 2014'ten bu yana 21,9 milyar dolar arttı

ICO projeleri aldıkları yatırımların yüzde 70’ini kaybetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin dergisi Diar haftalık bülteninin son baskısında ICO sektörünün durumunu araştırdı. Elde ettikleri bulgular şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Kısaca bir ICO’nun ne kadar para topladığının bir önemi yok çünkü yaklaşık ICO’ların %70’inin aldıkları yatırımlara rağmen başarılı olamadıkları ortaya çıktı. Buna rağmen ICO projeleri her ne kadar zarar etse de 2018 yılında çok daha fazla proje piyasaya çıktı.

https://twitter.com/faboualfa/status/1044509220614361088

ICO projeleri lansman fiyatlarının altında seyrediyor

Araştırmada tokenlerin %70’inin, ICO seviyesinden daha aşağıda bir seviyede işlem gördüğü bildiriliyor. Yani yatırımcılar ICO almakta ki amacı piyasaya çıkmadan daha ucuza temin etmek iken başarısız ICO’lar yüzünden erken yatırımdan daha ziyade erken bir zarar almış oluyor.

Birçok yatırımcı, bulguları kripto ikliminin mevcut durumuna bağlıyor ve piyasa talebi üzerine bu durumun iyileşeceği konusunda ısrarcı. Yine de, rakamlar oldukça kasvetli bir resim çiziyor. 8,2 milyar doların üzerinde değeri olan 562 projenin 402’si şu anda 2,2 milyar dolar değerinde. Piyasa değerlerinde toplam düşüş yaklaşık 6 milyar dolara ulaşmış durumda. Umarız ICO’lar piyasa çöküşüne bağlı olarak kalır ve piyasaların düzelmesiyle eski değerlerini bulurlar.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin