Origin Mesajlaşma DApp'i ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor
Origin Mesajlaşma DApp'i ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor

Origin Mesajlaşma DApp’i ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Origin Protokolü, “Origin Mesajlaşma Dapp”i ile kullanıcılara sorunsuz bir şekilde merkezisizleştirilmiş ve güvenli bir mesajlaşma deneyimi sunuyor.

Origin Mesajlaşma Dapp’inin ayrıntıları

Origin Protokölü, Blockchain’i paylaşılan ekonomi pazarına entegre ederek, alıcılar ve satıcıların verilerini kontrol etmeyi, işlem ücretlerini ve kimlik doğrulamasını/itibar puanlarını büyük ölçüde azaltılmasını planlayan bir proje .

Bloglarında paylaştıkları gönderiye göre merkezi mesajlaşma uygulamalarının aksine, Origin Protokolü’nün anlık mesajlaşma sistemi tamamen merkezisizleştirilmiş, şifreli uçtan uca, kalıcı ve gerçek zamanlı bir mesajlaşma uygulaması çıkarıyor.

Origin’in bu merkezi olmayan mesajlaşma uygulaması (dApp), oturum sürecini yönetmek için InterPlanetary Dosya Sistemi (IPFS) ve Ethereum cüzdanları üzerine kurulu, sunucusuz dağıtılmış eşler arası (peer-to-peer) veritabanı teknolojisi olan OrbitDB’yi kullanır.

Kullanıcılar, Origin mesajlarına kendi Ethereum anahtarları ve bir Web3 sağlayıcısının hizmetlerini kullanarak ulaşabiliyorlar. İşlem tamamlandığında, bir kullanıcı Origin tarafından oluşturulan bir mesajı imzalayarak Origin Messaging özel anahtarını oluşturmaya devam edecek.

Origin mesajlaşma uygulamasının özel anahtarı kullanıcının cihazındaki yerel depoda saklanacak.

Origin Mesajlaşma DApp’inin avantajları nelerdir?

  • Origin Mesaşlaşma DApp’inin kaynak kodu kullanıcıların denetlemesi ve kullanabilmesi adına çevrimiçi olarak sunuluyor.
  • Diğer merkezi mesajlaşma uygulamalarının aksine, platformun uçtan uca şifreleme mekanizması sayesinde üçüncü tarafların ve hatta  Origin’in bile kullanıcı mesajlarına erişimi tamamen imkansızdır.
  • Origin Mesajlaşma sistemi ücretsiz, merkezisizleştirilmiş ve kalıcıdır.
  • Kullanıcılar mesajları çok uzun bir süre sistemde saklayabilirler.
  • Henüz kesin olmasa da ekip, Protocol Labs’ın, kullanıcıların verilerinin ağ üzerinde güvenli bir şekilde saklanması için ödeme yapabilmesini sağlayan Filecoin adlı bir sistem geliştirdiğini ima etti.
  • Uygulama anonimlik özelliğe de sahip. Kimliklerini saklamak isteyen kullanıcılar gerçek isimleri yerine takma adlar kullanabilecekler.
  • Mesajların güvenli bir şekilde gönderilebilmesinin yanı sıra, Origin mesajlaşma dApp’inin kullanıcıları, genişletilebilirlik özelliği sayesinde multimedya içeriği ve makine tarafından okunabilir aktarım mesajlarını dApps arasında da gönderebilir.

Origin Protokolü ekibi, mesajlaşma uygulamasının dağıtılmış defter teknolojisi ekosisteminde geniş çapta benimsenmesini umduğunu açıkladı. Bu çerçevede Origin Protokolü, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye, mevcut özellikleri genişletmeye ve önümüzdeki haftalarda halka açık API’sini iyileştirmeye söz verdi.

btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin