Google çöktü, 1 saat erişim sağlanamadı: Merkezsiz ağlara ihtiyaç artıyor
Google çöktü, 1 saat erişim sağlanamadı: Merkezsiz ağlara ihtiyaç artıyor

Yeni araştırma: Google aramalarının Bitcoin fiyatına etkisi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in değer dalgalarının kripto piyasasının dışında da yankı uyandırması bekleniyordu. Özellikle de Aralık 2017 boğa koşusu gibi bir dalgalanmayı düşündüğünüzde belirgin bir iz bırakmış olmalıydı. Bu yankıyı zeki bir ekonomist, Bitcoin’in fiyatının ve Google’da arama terimi olarak popülerliğinin birbirine denk geldiğini fark etti. Hatta, Google aramalarının Bitcoin fiyatına etkisi, Aralık ayından önceki zaman verilerinde bile bu teoriyi doğruladı.

Olumlu olumsuz Google aramalarının Bitcoin fiyatına etkisi pozitif

Joost van der Burgt (Hollanda Ulusal Bankası’nda ekonomist ve politika danışmanı) yaptığı incelemenin sonuçlarını şu sözlerle paylaşıyor:

Bitcoin haberlerde olması yeterli, olumlu ya da olumsuz fark etmez, fiyat buna göre her zaman yükseldi. Bu haberlerin ortaya çıkması, piyasaya ve Google aramalarıyla korelasyona neden oldu.

Bu yeni bir öngörü faktörü olabilir mi?

Tek başına korelasyonlar nedensellik anlamına gelmez. Aksi takdirde, bu çizelgenin şu ana kadar anlattığı her şey gerçekleşmiş olması gerekirdi. Bu yüzden Bitcoin’in fiyatının Google’da daha fazla araştırmaya mı yol açtığını veya popülerliğini artırarak fiyat dalgalanmasına neden olup olmadığına karar verilemez. Belki de bunların ikisi de olabilir ya da sadece bir tesadüf. Van der Burgt’in görüşüne göre, sık sık haberlerin çoğalması, genel nüfusta daha yüksek bir fiyata dönüştürülen bir tür FOMO hissi uyandırıyor. Ekonomist bu korkuyu şu sözlerle açıklıyor:

Eğer vızıltı her yerdeyse, haberin tam olarak ne olduğu önemli değil. Kimse olayı kaçırmak istemez ve herkes bir parça almaya çalışır.

Şu anda ki Google trendlerinde Bitcoin’in durumu

Bitcoin bugün ihtişam döneminden çok uzak ve popülaritesinin %90’ını Aralık 2017’den sonra kaybetti. Şu anda Bitcoin, en çok Güney Afrika, Hollanda, Avustralya, Slovenya ve Singapur’da aranıyor. Kripto borsalarının popülaritesi radikal olarak farklı bir trend izlemekte. Örneğin, “Binance” için aramalar, geçen yıl boyunca %4.000’den fazla arttı. Ve bu arada, “Yahoo! Finans” Bu günlerde her zamankinden 40 kat daha popüler.

Express.co.uk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin