featured

Teknik göstergeler olumlu: Optimism (OP), son talihsizliklere rağmen nasıl yükselişe devam edebiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Optimism (OP), sürekli değişen piyasa koşullarının ortasında son 7 gün içinde %13,53 oranında kayda değer bir artış yaşadı.

OP, şu anda 1,68 dolar civarında işlem görüyor ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,26 doların hâlâ %48,38 oranında altında. Yatırımcılar, fiyattaki son artışın arkasındaki sebepleri merak ediyor. Peki, nedir bu nedenler?

Optimism (OP) boğaları geri çekilebilir

Optimism fiyatındaki olumlu gidişat, Coinbase’in Optimism Stack üzerine inşa edilen ve yeni başlatılan BASE ağının bir arka kapı sözleşmesi kurbanı olmasıyla beklenmedik bir dönüş yaptı. Bu talihsiz olay, yaklaşık 1 milyon dolara eşdeğer 597 adet Ether kaybına neden oldu.

Bu, daha sonra kâr amacıyla satılan token’ların sürekli olarak basılmasını sağlayan BASE blockchain’indeki bir arka kapı sözleşmesine sızmayı içeriyordu. Bunu deneyenler, 40 farklı token basmayı başardılar ve önemli miktarda kâr elde ettiler.

Optimism (OP)

BASE, OP Stack’i sabitlediğinden, son istismarın Optimism ağı da dahil olmak üzere tüm ilişkili protokoller üzerinde yansımaları olabileceğine dair endişelere sahip. Ayrıca, BASE’i çevreleyen yutturmaca, Optimism ağına birkaç yeni adres çekerek potansiyel olarak yatırımcı duyarlılığını azalttı ve ardından OP token’ının fiyatı üzerinde bir etki yarattı.

Optimism ağındaki aktif adreslerin sayısı, BASE’in Şubat ayı sonlarında piyasaya sürülmesinin ardından arttı. Ancak, yatırımcılar açıktan yararlanmanın ardından dikkatli davranabileceğinden, son saldırı bu büyümeyi durdurabilir.

Boğalar etkileyici ralliyi sürdürebilecek mi?

En son gerçekleşen BASE olayına rağmen Optimism (OP), iyimser duyguları korumayı başardı. Günlük grafik, boğaların kritik destek noktalarını aşmasıyla umut verici yükseliş işaretleri gösteriyor. 1,631 dolarda bulunan destek noktasının üzerinde oluşan kısa yeşil mum çubukları, piyasanın dayanıklılığını ve son talihsiz olayın getirdiği zorluklara rağmen fiyatı ayakta tutma kararlılığını gösteriyor.

Teknik göstergeler, fiyatın yükseliş görünümünü daha da güçlendiriyor. MACD göstergesi, varlığın yükseliş momentumunu gösteren yeşil histogram çubuklarıyla karakterize edilen sinyal çizgisinin üzerinde kalıyor. Ek olarak, Göreceli Güç Endeksi (RSI) de aşırı alım bölgesine girerek 75 işaretine ulaştı. Bu, yatırımcılar token’ın gelecekteki büyüme potansiyeline güven duyduklarından OP üzerindeki satın alma baskısında önemli bir artış olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte piyasa hissiyatı olumlu olmaya devam ederken, yatırımcılar dikkatli olmalıdır. Son BASE olayları, Optimism ağı üzerindeki potansiyel etki ve token’ı çevreleyen daha geniş duyarlılık hakkında endişeleri artırdı.

Kripto para piyasası volatilitesiyle bilinir ve dış olayların token fiyatları üzerinde önemli etkileri olabilir. Yatırımcıların blockchain ile ilgili gelişmeleri yakından izlemesi ve Optimism’in fiyat gidişatı üzerindeki olası sonuçları değerlendirmesi çok önemlidir. Olumlu göstergelere ve yükseliş momentumuna rağmen, bu kadar hızlı değişen bir piyasada bilgili ve tetikte olmak, bilinçli kararlar almak için çok önemlidir.

NewsBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin