Bitcoin opsiyonları günlük hacmi 1 milyar doları aştı!
Bitcoin opsiyonları günlük hacmi 1 milyar doları aştı!

Opsiyon hacmindeki artış Bitcoin fiyatı için umutları yeşertti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda Bitcoin fiyatı hayli enteresan bir eğilimi takip ediyor. 11 Mayıs’taki halving etkinliğinden beri fiyat 10.200 dolarla 8.600 dolar arasında dalgalandı. Son 30 içinde sadece BitMEX’te 900 milyon doların üzerinde tasfiye gerçekleştiği ifade ediliyor. Ve bu tasfiyelerin yaklaşık yüzde 60’ı long pozisyonlardaydı.

bitcoin fiyatı, bitcoin analiz, bitcoin yorum, bitcoin grafik

Fiyattaki oynaklık oldukça yüksek. Ayrıca Bitcoin’in zımni volatilite endeksi, trader’ların fiyatlarda daha fazla volatilite beklediklerini gösteriyor.

Bitcoin fiyatı oynak seyrini sürdürüyor

Geçen yıldan ve özellikle COVID-19 krizinden bu yana, borsa fiyatındaki irrasyonalite birçokları için sürpriz oldu. Küresel yavaşlamaya rağmen teknoloji şirketlerinin liderliğindeki borsalar genel olarak çok fazla belirsizlikle yeni zirveler yapıyor. Bu, piyasadaki yüksek oynaklık beklentisini arttırıyor.

CME’de açık pozisyon sayısındaki artış mayıs ayındaki Bitcoin halving’i izleyen haftada kurumsal ilginin arttığını gösteriyor.

bitcoin fiyatı, bitcoin analiz, bitcoin yorum, bitcoin grafik

Deribit’teki hacim CME’nin yaklaşık 4 katı. Deribit’teki Bitcoin opsiyonlarının açık pozisyonları geçen ay ilk kez 1 milyar doları aştı.

Yüksek zımni volatilite ve hacim nedeniyle, opsiyonlar bazı trader’lara pahalı gelebiliyor. CME, opsiyonlarda bir artış görürken Deribit’teki trader’lar sözleşmelerdeki primi yakalamak için satış opsiyonları satarak farklı bir yaklaşım izliyor.

bitcoin fiyatı, bitcoin analiz, bitcoin yorum, bitcoin grafik

Genel olarak, opsiyon trader’ları şu anda fiyat üzerinde long’da. Çağrı alımları ve satışları da dahil olmak üzere, pazarın yaklaşık %68’i uzun süredir Deribit ve Okex’te.

Bu arada bir fraktal Bitcoin fiyatının yakında 14.000 dolara çıkabileceği konusunda bazı sinyaller verdi. İlgili haberimizi okumak için tıklayın.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin