Popüler web tarayıcısından heyecanlandıran kripto para ortaklığı geldi!
Popüler web tarayıcısından heyecanlandıran kripto para ortaklığı geldi!

Opera yeni Blockchain odaklı tarayıcısı ile Web 3.0’a göz kırpıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Opera, 12-14 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen ve  Londra’da düzenlenen Hard Fork Decentralized Etkinliği sırasında, Android uygulamasına entegre edilen kripto para  cüzdanının lansmanını yaptı. Opera’nın yeni Blockchain odaklı tarayıcısı, kullanıcıların merkezi olmayan web’e veya Web 3.0’a entegre olmasına yardımcı olmak için özellikle oluşturuldu.

Merkezi Olmayan Mekanizmalı İlk Tarayıcı

Bu proje, web tarihinde kullanıcıların web tarayıcısına merkezi olmayan özelliklerle erişebilmelerinin ilk örneği olacak. Duyuru özellikle dApps etkileşimi, dijital kimlik ve işlem sürecini yönetme gibi temel özelliklere odaklanıyor. Opera yöneticisi VP Krystian Kolondra lansmanda şunları söyledi:

Umudumuz, bu adımın, kripto paraların ticaret ve yatırım aracı olarak kullanılmasından ziyade kullanıcılarımızın günlük hayatlarındaki gerçek ödemeler ve işlemler için kullanılmaya geçişini hızlandırması.

Şu anda, tarayıcı, kullanıcıların ETH’yi veya ERC20’ye dayanan herhangi bir tokeni saklamasına olanak veren Ethereum ağı ile iyi bir şekilde çalışıyor. Ancak, kısa bir süre sonra yeni kripto paralar eklenebilir. Firma ise bu konuda henüz resmi bir beyanda bulunmadı.

Opera ’nın Blockchain tabanlı tarayıcısının aşamaları

  • Temmuz 2018 – yerleşik cüzdanlı Android Uygulaması’nın lansmanı duyuruldu.
  • Daha sonra, cüzdanın kullanıcının masaüstü tarayıcısı üzerinden kullanılabileceği açıklandı.
  • Eylül 2018 – Uygulamanın Beta sürümünün test edilmesi
  • Aralık 2018 – Opera, Web 3.0 için kripto para odaklı tarayıcıyı kullanıma sunuldu.
  • Yakında Windows, Mac ve Linux için kripto yönelimli masaüstü sürümüne başlamak için adım atılabilir.

Opera’nın yeni tarayıcısı, kripto para benimseme düzeyini olağanüstü bir düzeyde artırabilir. Aynı zamanda çeşitli Blockchain destekli servislere doğrudan ve sorunsuz bir deneyim sunma konusunda öne çıkıyor. Projenin başrol oyuncusu Charles Hamel, Opera’nın yeni tarayıcısının önündeki engellerden bahsederken nasıl kullanıcı dostu bir uygulama haline geldiğini şu şekilde açıkladı:

Merkezi olmayan Web’i keşfetmeye başlamak için bu tür özel tarayıcı veya uzantılarına ihtiyaç var. Ana sorunlardan biri ise kullanıcıların birçok yeni terminoloji ile karşı karşıya kalmasıdır.

Web 3.0 uygulamasının kullanım kolaylığını, Google veya Facebook’un Opera ile kullanımı gibi olduğunu dile getirerek uygulamanın şimdiye kadar mevcut olanlardan çok daha kolay ve hızlı olduğunu dile getirdi.

Opera’nın yeni tarayıcısını kullanabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz

  • Android cihazınız varsa, önce Opera’yı Play Store’dan yüklemelisiniz.
  • Ethereum tokenleri veya ERC 20 tokenleri satın alıp ve Opera kripto cüzdanınızda saklayabilirsiniz.
  • Tarayıcıdaki sahili kripto cüzdanı Web 3.0 dApp’lerini kullanmanıza izin verecek ve Web 3.0 işlemlerine başlayabileceksiniz.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin